Nieuws

Actieradius Kia e-Niro naar beneden bijgesteld

Actieradius Kia e-Niro naar beneden bijgesteld

Door een fout van de toezichthouder die over de WLTP-homologatie gaat heeft Kia de elektrische actieradius van de e-Niro moeten corrigeren. Maar gelukkig valt de daling in rijbereik allerzins mee.

Had Kia eerder een actieradius van 485 kilometer gecommuniceerd voor haar veelbelovende elektrische SUV, de e-Niro, dat had van meet af aan 455 kilometer moeten zijn. Het verschil komt voort uit een gemaakte fout tijdens de tests volgens de nieuwe WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure), een gestandaardiseerde testprocedure onder officieel toezicht.

Te lang in de stad

Voor de nieuwe Kia e-Niro heeft de toezichthoudende instantie per abuis een incorrecte testmethode voor de actieradius voorgeschreven en de resultaten daarvan goedgekeurd. De e-Niro was aanvankelijk te lang op de stadscyclus van de WLTP-testprocedure getest, met lagere snelheden en minder energieverbruik. Hierdoor was de berekende actieradius in de volledig elektrische modus te groot. Dit kwam aan het licht bij homologatiewerkzaamheden van Kia voor een ander nieuw elektrisch model.

Ook correctie voor 39,2 kWh-versie

De actieradius van 455 kilometer geldt voor de sterkste e-Niro. Die heeft een accukracht van 64 kWh. Er is ook een versie met 39,2 kWh sterke batterij verkrijgbaar en die kan volgens de herziende meting 289 kilometer ver komen. Aanvankelijk was 312 kilometer opgegeven. Kia neemt contact op met klanten die een e-Niro hebben besteld om het verschil in actieradius toe te lichten.

Wat kost de Kia e-Niro?

De Kia e-Niro is sinds enkele weken officieel te bestellen voor deze prijzen. Hoe hij rijdt? In ons test met de Kia e-Niro lees je daar alles over.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken