Nieuws

E-tron GT Concept is Audi's nieuwste EV

E-tron GT Concept is Audi's nieuwste EV

Audi zal op deze week gehouden LA Auto Show een nieuwe elektrisch model showen: de e-tron GT Concept. Hier alvast een voorproefje aan de hand van drie afbeeldingen.

Allereerst moet iets van ons hart. Is er dan niemand, echt geen enkel persoon die dermate hoog in de boom zit bij Audi, die de directie van het merk kan overtuigen iets te doen aan haar verschrikkelijk eentonige conceptnamen? Immers, de combinatie 'e-tron concept' is reeds zo vaak opgediend dat er inmiddels geen touw meer aan vast valt te knopen welke e-tron nu bij welke Audi hoort. Of ben jij het spoor nog wel bijster?

Elektrische A5/A7

Afijn, terug naar de Audi E-tron GT Concept. Ook al heb je nog niet naar deze eerste drie foto's gekeken, uit de lettercombinatie valt op te maken dat hier om een 'laag' model moet gaan en geen hatchback, stationwagen, SUV of crossover. GT staat immers sinds mensenheugenis voor Gran Tursimo, in de regel een coupé-achtige. Vroeger had dat autotype per definitie maximaal twee portieren, tegenwoordig worden vier deuren ook geaccepteerd. Dat laatste bevat Audi's nieuwe e-tron dan ook, want dat is praktischer, zonder dat het gelikte design ermee om zeep wordt geholpen.

De E-tron GT Concept heeft eigenlijk nog het meeste weg van een A5 of A7 Sportback. Gedetailleerde informatie en daarmee buitenmaten ontbreekt nog om concreet te zeggen tegen welke van deze twee Audi's het studiemodel het meest aanschurkt. De aandrijving geschiedt in elk geval geheel elektrisch. Ook is al zeker dat in 2020 het productiemodel klaar moet zijn voor de verkoop.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
E-tron GT Concept is Audi's nieuwste EV
E-tron GT Concept is Audi's nieuwste EV
Redactie
Door Redactie

Zoeken