Nieuws

Deze vrouw neemt bij Tesla 't stokje over van Elon Musk

Deze vrouw neemt bij Tesla 't stokje over van Elon Musk

Elon Musk ligt onder vuur en dat heeft hem de voorzittershamer gekost over zijn eigen geesteskind Tesla. Deze dame, genaamd Robyn Denholm, volgt de omstreden Amerikaanse captain of industry op.

Als straf voor deze roekeloze tweet kreeg Elon Musk namens beurstoezichthouder SEC te horen dat hij zijn functie als voorzitter van Tesla moest neerleggen. Voor tenminste drie jaar. Musk kon niet veel anders dan instemmen met deze opgelegde sanctie (het had ook slechter kunnen uitpakken voor hem) en de overige leden van Tesla's raad van bestuurder hebben inmiddels Denholm aangewezen als de nieuwe voorzitter.

Tree hogerop

Dat de 55-jarige Denholm is aangesteld voor de hoogste post bij Tesla is zo vreemd niet. Ze vervulde al een bestuurdersrol bij de Amerikaanse EV-maker, maar was overwegend werkzaam voor het Australische telecombedrijf Telstra. Daar was Denholm, die zowel een Amerikaans als Australisch paspoort geniet, tot voor kort financieel- en strategisch-directeur. En dan nu de hamvraag: kan een vrouw Elon Musk wel een beetje in toom houden? Want daar is het SEC het immers allemaal om te doen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken