Deze Rus lust ieder andere SUV rauw

Je geloof het misschien niet, maar dit gevaarte is gewoon te koop. Zelfs als je geen beroepsmilitair, huurling of inwoner van Peruaanse La Rinconada bent.
Snelheid ondergeschikt
Grappig: de Russen bestempelen de Rocket als een SUV. De rest van de wereld weet wel beter. Alleen al het uiterlijk spreekt daarin boekdelen. Onder alle visuele dik- en stoerdoenerij doet de Rocket zijn naam dan weer weinig eer aan. Voor de aandrijving zorgt een 2.5 liter viercilinderdiesel met 82 pk. Slappe hap dus. Er is ook een versie met 100 pk, maar dat zet ook geen zoden aan de dijk.Snelheid is van ondergeschikt belang, meent Technoimpulse. Bij de Rocket draait het erom dat hij je overal naartoe brengt, waar dan ook. De gigantische wielen zitten daartoe bijna helemaal op de hoeken, waardoor de aanrijhoek en de vertrekhoek een toerekende 52 graden bedraagt. Ook dankzij een bodemvrijheid van 60 centimeter zal je niet snel vast komen te zitten. Een Land Rover Defender, ook niet de minste, doet 't met de helft. Dat de Rocket niet echt zuinig is, blijkt uit de twee brandstoftanks à 100 liter. Of zou deze keuze voortkomen uit de gedachte dat men er ontdekte gebieden te lijf gaat.
Primitieve inrichting
De cabine is al net zo eigenaardig ingericht. Alleen de bestuurder heeft een vaste stoel. Die van de copiloot is opvouwbaar, de tweede zitrij zit bovenop de motor en helemaal achterin zijn er zijdelings opgestelde banken (maar je kan er desnoods ook een vlakke ruimte creëren). Op zachts gezegd nogal primitief, maar tegelijk behoorlijk onderhoudsvriendelijk.Volgens de makers is de Rocket dan ook een ideaal voertuig voor een defensie- of grensmacht in moeilijk gebied. Maar je kan hem ook gewoon als particulier kopen. Als je er de centen voor over hebt, tenminste. De prijs is ongeveer 5,6 miljoen roebel, ruwweg € 74.000,-. Technoimpulse biedt overigens ook nog een groter model: de Rocket Z 310-91 6x6. Met drie assen. Die is nog wat prijziger.