Nieuws

Brekend: dit is de Fiat Fastback SUV Concept

Brekend: dit is de Fiat Fastback SUV Concept

Fiat heeft een compleet nieuwe auto onthuld. Iets dat enige tijd geleden is en daardoor best brekend autonieuws.

De voorlaatste keer dat Fiat een echt nieuwe personenauto voorgestelde is bijna 3 jaar geleden. Toen ging het om de Tipo die sinds maart 2016 wordt vermarkt. De rest van Fiat's teert op meerdere facelift en/of extra carrosserievarianten. Hoelang valt dat (nog) vol te houden als grote autospeler? Vers bloed in de gedaante van deze Fiat Fastback Concept is zodoende meer dan welkom en pure noodzaak. Al gaat het dus nog om een studiemodel.

Beter goed gejat dan…

Dat de Fiat Fastback SUV nog niet gereed is voor serieproductie is zo storend nog niet. De kans dat de flamboyant ogende crossover allicht nooit het Europese continent zal bereiken is dat wel. Waarom?! SUV-achtige modellen zijn (ook) hier ongekend populair hier en Fiat kan zoals eerder al aangehaald wel een verzetje gebruiken in eigen land en daaromheen. Bovendien oogt de Fastback zeker niet onaardig en een keer niet als een de zoveelste uitgemolken 500. De Volkswagen I.D. Crozz kreeg de handen immers ook goed op elkaar.

Of de Fiat Fastback SUV Concept, net zoals die optisch vergelijkbare Duister, ook volledig elektrisch aangedreven wordt is onbekend. Sowieso zijn de Italianen summier met details. Wordt vervolgd zodra er meer informatie beschikbaar is.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Brekend: dit is de Fiat Fastback SUV Concept
Brekend: dit is de Fiat Fastback SUV Concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken