Nieuws

Toyota troeft BMW af via Google

Toyota troeft BMW af via Google

Google geeft met enige regelmaat inzicht in wat heet of eerder lauw is in de zoekbalk van dé internetzoekmachine. Maar ditmaal komt het populariteitslijstje van een verzekeringsmaatschappij. Veygo heeft zich over de analytics gebogen en komt tot de conclusie dat Aziatische autofabrikanten de zoekopdrachten domineren.

Vorig jaar was BMW de meest opgezochte autofabrikant op Google. Dit jaar lijkt het Toyota te zijn. In 57 van de 171 landen die door Veygo zijn geanalyseerd was het Japanse merk de nummer 1. Elke maand waren er gemiddeld 7,8 miljoen zoekopdrachten voor Toyota. Opvallend genoeg neemt Honda de tweede stek in beslag met een gemiddelde van 7 miljoen, en Ford noteert een derde stek met 6,4 miljoen google-searches per maand.

China voor Tesla

Toyota voert de ranglijst van meest gegoogelde automerk zoal aan in de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Finland en de Filippijnen. BMW is in 25 landen het populairst in de dominerende zoekmachine en Mercedes-Benz is dat in 23 landen.

Tesla, dat op vlak van verkoop niet eens in de buurt komt van dat van de andere merken die tot nog toe de opsomming uitmaakten, is in 7 landen het meest gezochte merk. In welke landen dat zoal zijn? Noorwegen, Hong Kong, Nederland en – jawel – China. Die laatste is een opsteker voor het Amerikaanse EV-merk, want momenteel de grootste automarkt van de wereld. Lamborghini wordt ook vaak opgezocht. Dat staat in 12 naties op één, waaronder – best bijzonder – Venezuela.

Achterblijvers

Draai de lijst om en je komt een aantal automerken tegen die wel wat vaker opgezocht mgen worden. De Italiaanse exoot Pagani kan je een lage positie vergeven, maar Acura, het luxemerk van Honda, en Chrysler verwacht je wellicht hoger op de lijst van Veygo.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken