Nieuws

Nog een pick-up van Volkswagen

Nog een pick-up van Volkswagen

Volkswagen heeft het pick-up-virus te pakken. Na de Amarok zit er een tweede werkpaard-met-laadbak in 't vat van de Duiters. Volgende week gaat het doek er al vanaf. In het Braziliaanse São Paulo.

De Duitsers blijven zoals wel vaker bij de reeds verspreide teaser erg vaag. Het zou gaan om een relatief compacte pick-up die gestoeld is op het MQB-onderstel, maar toch is voorzien van 4x4-aandrijving. De laadcapaciteit is wellicht niet zo groot als die van de Amarok, en we vermoeden hetzelfde omtrent de terreincapaciteiten. De MQB-componenten zijn immers van oorsprong bedoeld voor conventioneel weggebruik. 'Urban Oriented', zegt Volkswagen zelf.

Variabele laadruimte

Waar de nieuwe pick-up dan weer wel in schijnt uit te blinken, is de beschikking over een slim laadconcept. De voorlopig nog naamloze concept heeft volgens Volkswagen 'een laadruimte die variabel valt in te delen'. Beetje vaag, maar de Duitsers lijken hiermee te doelen op een achterwand die is weg te klappen van de cabine weg te klappen. Meer details volgen begin volgende week, wanneer de São Paulo International Motor Show de deuren opent op 6 november.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken