Nieuws

De nieuwe Kia Optima Sportswagon: meer heb je niet nodig

De nieuwe Kia Optima Sportswagon: meer heb je niet nodig

De nieuwe Kia Optima Sportswagon is echt een auto die van alle markten thuis is. Niet alleen wat betreft ruimte, moderne luxe en aantrekkelijke noviteiten, ook heeft Kia rekening gehouden met het feit dat het oog ook wat wil. Zeker dat laatste is een pre. Want hoeveel aantrekkelijke, compleet uitgeruste stationwagens die toch betaalbaar zijn, zijn er nu echt?

De nieuwe Kia Optima is het productiemodel van de in 2015 gepresenteerde Sportspace Concept. Een regelrechte blikvanger van een stationwagen die het hart van menig autoliefhebbers sneller deed kloppen. En de Optima Sportwagon weet dat vol te houden

De nieuwe Kia Optima Sportswagon: meer heb je niet nodig
De nieuwe Kia Optima Sportswagon: meer heb je niet nodig

Vooral het spitse, zeer zelfverzekerde front met de zogenoemde Tiger Nose-grille springt eruit. En ook een sterk toegepaste wigvorm doet het altijd goed bij de fans van design en sportiviteit. Dit laat de krachtige schouderpartij van de Optima Sportwagon zeer goed voor de dag komen. Iets waarover de iF Design Award-jury het overigens unaniem eens is. Bovenop de schoorsteenmantel van de Kia Optima Sportswagon staat namelijk de bokaal voor mooiste Product Design in de categorie automotive.

“Bovenop de schoorsteenmantel van de Kia Optima Sportswagon de bokaal voor mooiste Product Design”


Klaar voor elke klus

Ook mooi meegenomen is de geboden binnenruimte van de Kia Optima Sportswagon. Die is namelijk zo ruim dat het interieur nog net niet echoot. Maar liefst 1.686 liter is er te vullen wanneer de 'one-touch' neerklapbare achterbank wordt platgelegd. Hiermee behoort de Optima Sportswagon tot één van de grootste stations in z'n klasse. Meerdere kleine klusjes te klaren? Met de standaard 552 liter valt al een heel eind te komen. Tussen het klussen de kinderen naar school brengen? Geen probleem. Een vriendje of vriendinnetje kan er eventueel zelfs nog bij op de ruime achterbank. Wedden dat ook zij de automatisch te openen achterklep heel cool vinden

De nieuwe Kia Optima Sportswagon: meer heb je niet nodig

Ook handig: de laadruimte van de Kia Optima Sportswagon beschikt over een praktisch railsysteem waarmee je kunt voorkomen dat bagage gaat schuiven onderweg. Waardevolle spulletjes kunnen dan weer onder de vlakke laadvloer opgeborgen worden. Uit het zicht van derden.

Van alle gemakken voorzien

Dat een moderne stationwagen meer moet bieden dan enkel ruimte en een representatief uiterlijk, dat hoef je Kia echt niet te vertellen. Tijd is immers geld en daarom is het welkom dat een auto zaken kan ontnemen terwijl er van A naar B gereden moet worden. Zorgen dat de batterij van je smartphone altijd toereikend is opgeladen bijvoorbeeld. Via draadloos opladen bij voorkeur, want losliggende kabels zijn zó passe en maken nogal een slordige indruk. De Kia Optima Sportswagon kan het. Even geen belangrijke afspraak in de agenda of gewoon zin in een momentje voor jezelf? HiFi-specialist Harman Kardon zet met alle plezier een ontspannen muziekje op.

De nieuwe Kia Optima Sportswagon: meer heb je niet nodig
De nieuwe Kia Optima Sportswagon: meer heb je niet nodig
De nieuwe Kia Optima Sportswagon: meer heb je niet nodig

Direct compleet

Uiteraard is de Kia Optima Sportswagon verkrijgbaar in meerdere uitrustingniveaus. Zo werkt dat nu eenmaal. Maar of het ook nodig is…? Het basismodel laat namelijk weinig te wensen over. Een opsomming van de standaarduitrusting: een 8-inch navigatiesysteem met achteruitrijcamera, sfeerverlichting, een panoramisch schuif-/kanteldak, Bluetooth, half (kunst)lederen bekleding, LED-dagrijverlichting en -achterlichten en 17 inch lichtmetalen velgen. Dit is slechts een greep van de standaardluxe.

“Dat een moderne stationwagen meer moet bieden dan enkel ruimte en een representatief uiterlijk, dat hoef je Kia echt niet te vertellen”

En de prijzen? Die liggen op € 37.895,- voor de Sedan en € 39.395,- voor de Sportswagon. Inclusief 141 pk en 340 Nm sterke 1.7 CRDI-dieselmotor, gekoppeld aan een 7-traps automaat met dubbele koppeling. Liever leasen? De Optima Sportswagon is te rijden voor een netto-bijtelling van respectievelijk € 277,- (Sedan) en € 288,- (Sportswagon) per maand.

Wil je alles weten over de Kia Optima Sportwagon? Dan verwijzen we je graag door naar Kia.com

De nieuwe Kia Optima Sportswagon: meer heb je niet nodig

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken