Nieuws

Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé pakt 'Ring-record'

Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé pakt 'Ring-record'

Dat een puike notering op de Nürburgring menig automerk heel wat waard is merk je aan het feit dat je regelmatig leest over een gedane en geslaagde recordpoging. Ook Mercedes denkt hiermee meer zieltjes voor zich te kunnen winnen. En dus stuurde het de vierdeurs AMG GT de Groene Hel in. Met succes.

Op een geschikte dag joeg Mercedes de 639 pk sterke AMG GT-4 Coupé en kwam tot 7 minuten, 25 seconden en 4 tienden. Een knaltijd, want zoals sneller dan de Porsche Carrera GT, Lamborghini Huracan en Audi R8 V10 Plus.

Beetje valsspelen

Of het ook een record betreft hangt af van hoe je het bekijkt. Mercedes zelf bekijkt het – uiteraard – rooskleurig en pretendeert dat de vierdeurs AMG GT 63 Coupé met deze tijd zich voortaan 's werelds snelste sedan op de Ring mag noemen. Toch ging de Jaguar XE SV Project 8 met eveneens vier portieren nog ietsje sneller. Je weet wel, de nieuwste helleveeg onder de 'Ring-taxi's'. Die deed 7:21,23 over de ronde van 20,8 kilometer.

'Dat betekent dus helaas-pindakaas voor Mercedes. Geen record' horen we hardop denken. Maar wat blijkt: de betreffende 'Jag' deed het stilletjes zonder achterbank. Bovendien is de Brit gelimiteerd tot een beperkte oplage (300 stuks). Niet eerlijk, meent Mercedes. En zodoende harken de Duitsers alsnog het record van 'snelste vierdeurs in serieproductie die de openbare weg op mag' binnen. En daarmee zet AMG ook de Subaru WRX STi buitenspel (6:54,5 minuten).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken