Nieuws

Aston Martin verkocht blauwdrukken Vanquish voor 23 miljoen

Aston Martin verkocht blauwdrukken Vanquish voor 23 miljoen

Onlangs is de Vanquish opgevolgd door de DBS Superleggera, een veel modernere super-GT. Voor wie daarvan baalt en zo snel mogelijk terugverlangt naar de 'old school' eigenschappen van de Vanquish is er goed nieuws. Aston Martin heeft de technische blauwdrukken ervan verkocht aan een belanghebbende partij.

Aston Martin ging recent naar de beurs en daar hoort een prospectus bij. Automotive News heeft dat 321 pagina's tellende document doorgespit en stuitte op enkele markante zaken. Zo wordt onder meer melding gemaakt van de in ontwikkeling zijnde DBX, Aston's eerste cross-over, en dat die auto de beschikking moet krijgen over de V8-biturbo van Mercedes-AMG. Weten je dat ook alvast. Maar des te opvallender is de vermelding van de verkoop van de pas uitgezwaaide Vanquish in al z'n glorie, behalve de naamrechten.

Wie-o-wie?

Een partij heeft 20 miljoen pond (23 miljoen euro) betaald voor de 'tooling and design drawings' van het voormalige V12-vlaggenschip. In juni is de deal al beklonken, maar in de prospectus staat niet welk bedrijf de nieuwe eigenaar is van de blauwdrukken.

En zo kan het grote gissen beginnen. Vaak maken coachbuilders en tuners van exclusieve auto's jacht op zulke informatie. Bedrijven als Ares Design en Mansory bijvoorbeeld. Maar ook Geely wordt geopperd. De Chinese eigenaar van onder meer Volvo lijfde immers vrij recent ook Lotus in en heeft daarmee – uiteraard – grootste plannen. Of zou Henrik Fisker weer iets in z'n hoofd hebben…? Je weet 't nooit bij de nogal wispelturige, maar begenadigde Deen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken