Nieuws

Peugeot: au revoir WRX, welkom sportieve hybrides

Peugeot: au revoir WRX, welkom sportieve hybrides

Snik! Peugeot stopt in het WRX, het wereldkampioenschap rallycross. Dit seizoen maakt het af en daarna is het over. Maar het goede nieuws is dat het merk met de leeuw vervolgens meer tijd zal hebben om zich toe te leggen op sportieve straatauto's voorzien van een geëlektrificeerde aandrijflijn.

In Parijs presenteerde Peugeot haar nieuwste plug-in hybrides (in de gedaante van de 508 en 3008), maar daar blijft het niet bij. Vanaf 2020 zal het Franse merk ook sportieve modellen gaan leveren die elektrische ondersteuning genieten om tot aansprekende prestaties te komen. Dat het niet om 100% EV's gaat valt op te merken aan de vermelding 'sportievelingen met een lage uitstoot'. Er zal dus nog iets van een brandingsmotor onder de kap schuilgaan die louter benzine (of diesel) lust.

Wie zijn de gelukkige?

Om welke modellen het concreet gaat verklapt Peugeot liever nog niet, maar ernaar gissen is altijd mogelijk. De nieuwe generatie 208 GTi is een goede kanshebber, lijkt ons. Alsook de 308 GTi uiteraard. Maar de hoop is natuurlijk gevestigd op een waardige opvolger van de spraakmakende RCZ. Toe, Peugeot, toe…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken