Nieuws

Ex-directeur Opel Nederland stapt over naar Ford Nederland

Ex-directeur Opel Nederland stapt over naar Ford Nederland

Niet alleen op internationaal niveau draait de carrousel in de top van de autobranche regelmatig, ook nationaal gebeurt dat soms. Zo gaat de pas bij Opel Nederland vertrokken directeur met ingang van 1 november aan de slag bij Ford Nederland.

Johan Claassen, 51 en links op foto, wordt met ingang van 1 november 2018 benoemd tot Managing Director bij Ford Nederland. Claassen rapporteert in deze functie aan Yiannis Tavanidis, bij Ford onder meer verantwoordelijk voor de verkoop in Europa.

De Ford-organisatie is overigens niet nieuw voor Claassen. Hij werkte er al eerder, voordat hij verder ging in verschillende marketing- en sales-functies bij Peugeot en Opel. Die laatste heeft zelf onlangs Sander Jansen aangesteld als nieuwe algemeen directeur.

Bedrijfswagens

Gerard Bolder (57) op zijn beurt is momenteel nog Managing Director bij Ford Nederland en wordt met ingang van 1 december 2018 benoemd tot Commercial Vehicle Sales & Distribution Director bij Ford Europe en zet daarmee zijn reeds 29 jaar lange loopbaan bij Ford voort. Zo bekleedde Bolder al functies in Marketing, Sales en Service in binnen- en buitenland bij het merk met de blauwe ovaal. In zijn nieuwe rol zal Bolder werken aan verdere groei van het marktaandeel van de bedrijfswagens van Ford.Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken