Nieuws

Nieuwe Lexus IS duikt op vanuit het niets

Nieuwe Lexus IS duikt op vanuit het niets

De huidige Lexus IS stevent af op z'n zesde verjaardag. Een mooie leeftijd voor een auto om uit te kijken naar het pensioen. Maar dan moet er wel een opvolger klaarstaan en daarvan is nog geen levensteken gezien. Tot nu.

Lexus beschikt binnenkort over een kersvers modellengamma voor Europa. Zo zijn de bestaande LS en RX nog piepjong, is de UX zelfs gloednieuw en wordt de GS spoedig afgelost door de ES. En de CT dan? Die verdwijnt waarschijnlijk, waardoor de nieuwe IS de instapper van het Japanse merk zou worden. En zo wordt 'ie als we het Arabische Almuraba moeten geloven waarop deze afbeeldingen opdoken, afkomstig uit een 'ouderwets' automagazine.

Nog gedurfder

De getoonde auto lijkt in elk geval wel op een Lexus en een IS in het bijzonder. Onmiskenbaar zelfs, want er zijn maar weinig automerken die er zo'n gedurfd design op nahouden. Als het hier echt om de nieuwe IS gaat, zetten de Japanners er dus nog een tandje bij qua styling. De achterzijde kent in elk geval grote overeenkomsten met de nieuwe ES.

Duurt (te) lang

Volgens de Arabieren komt de IS pas in 2021 op de markt, maar dat valt moeilijk te geloven gezien de leeftijd van de huidige generatie en het feit dat de (Duitse en Britse) concurrentie allesbehalve stil heeft gezeten. Tegen dat introductiejaar zou beoogd aartsrivaal BMW een voorsprong hebben van bijna drie volle jaren en alwer de (eerste) facelift van de zopas voorgestelde 3-serie kunnen presenteren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Lexus IS duikt op vanuit het niets
Redactie
Door Redactie

Zoeken