Nieuws

Opel 2020: 'Adam en Karl eruit, 8 andere modellen erin'

Opel 2020: 'Adam en Karl eruit, 8 andere modellen erin'

Opel's modellenplan '7 in 2017' ligt inmiddels alweer eventjes achter ons. En dus vindt het Duitse merk het de hoogste tijd voor een nieuw offensief. En daarin is zowaar geen plek meer voor de Adam en Karl.

Ook de Cascada is een eenmalige oefening, maar dat valt nog te begrijpen. Cabrio's raken al minder in trek. Dat Opel ook een streep haalt door de Karl ligt minder voor de hand. Het A-segment neemt immers een aanzienlijk deel van de totale markt in Europa voor rekening. Maar kennelijk had Opel meer verwacht van hun kleinste. Evenals van de Adam. Want die zal ook van het toneel verdwijnen.

PACE!-plan

Dus drie Opels stoppen ermee in het nieuwe bedrijfsplan dat PACE! is gedoopt. Welke daarvoor in de plaats komen? Drie keer raden… Precies, SUV's en crossovers of in elk geval een sterkere focus daarop. De populariteit van zulke modellen raakt immers maar niet opgebrand. En sinds de Duitsers eindelijk winst maken, smaakt dit natuurlijk naar meer.

In 2020 zullen we kennis kunnen maken met de nieuwe Mokka X, waarvan de GT X Concept een voorproefje van geeft, en kunnen de Crossland X en Grandland X een facelift tegemoet zien. Opel streeft ernaar dat vanaf 2021 minstens 40 procent van al haar verkopen een SUV betreft.

Elektrificatie

Elektrificatie speelt tevens een cruciale rol binnen PACE! Zo wil Opel medio volgend jaar de Grandland X PHEV klaar hebben, een plug-in hybride. Verder staat er een fonkelnieuwe Corsa op het programma, die eveneens als hybride verkrijgbaar zal zijn, krijgt de Vivaro een opvolger, terwijl de pas gepresenteerde Combo kan rekenen op meer varianten. Nog voor 2025 aanbreekt is er van elke Opel een geëlektrificeerde variant te koop.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken