Nieuws

Snelle Audi SQ2 beleeft z'n première in Parijs

Snelle Audi SQ2 beleeft z'n première in Parijs

Via één foto kondigt Audi haar primeur aan tijdens de Autosalon van Parijs die volgende week de deuren opent. Het gaat om de SQ2. De belangrijkste specificaties van het bloedsnelle topmodel van het Q2-leveringsprogramma zijn wel alvast uit de doeken gedaan.

De SQ2 is Audi's snelle antwoord op de X2 M35i. En bedoelen we dubbelzinnig. Want niet alleen is die BMW eveneens kakelvers, de SQ2 is allesbehalve een slome stakker. De Ingolstadters lepelen een 300 pk sterke tweeliter viercilinderturbo in de motorsteunen, waarmee de SQ2 goed is voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,8 seconden en een (begrensde) top van 250 km/h. Cijfers die eender zijn met de X2 M35i, die het ook met een opgefokte 2.0 liter doet.'Zeilen'

De TFSI-motor van de Audi SQ2 is gekoppeld aan een zeventraps S tronic-transmissie waar de Nederlandse wegpolitie jaloers op zou zijn. De verzetten van de transmissie kunnen namelijk ook manueel gekozen worden. Daarnaast zijn er meerdere rijmodi, waarvan het efficiency-rijprogramma een foefje in huis heeft: de coast-functie. Wanneer die is geactiveerd en het start-stopsysteem tevens actief is, schakelt de motor bij snelheden onder 7 km/h zichzelf uit om brandstof te besparen.Achterwielaandrijver indien nodig

Uiteraard beschikt de Audi SQ2 standaard over quattro-vierwielaandrijving. De verdeling van de aandrijfkracht is volledig variabel. Indien nodig kan zelfs de volledige aandrijfkracht naar de achterwielen worden gestuurd. Verder pakt de SQ2 uit met een 20 mm verlaagd S-sportonderstel, progressive steering met variabele overbrenging, Audi drive select en een extra sportief uiterlijk. Rollen doet 'ie normaliter op 18 inch wielen, maar het kan een maatje meer zijn af-fabriek voor wie dat wil.

En wat kost de Audi SQ2?

Dat is natuurlijk altijd een spannende vraag. Want met een dergelijke uitrusting en dito prestaties zal Audi hier geen mals prijskaartje aan hebben gehangen. En dat blijkt nadat Audi de prijs van de SQ2 bekend heeft gemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken