Nieuws

Topmoel van de Ibiza-range: Seat Ibiza FR

Topmoel van de Ibiza-range: Seat Ibiza FR

Met de Ibiza FR introduceert SEAT het sportieve topmodel van de Ibiza-range. Deze rasechte sportieveling is voorzien van de 1.8 20VT benzinemotor die een vermogen levert van 110 kW/150 pk.

De aanduiding FR (Formula Racing) zal in de toekomst voor meer SEAT modellen worden gebruikt. De FR-modellen vallen net onder de Cupra modellen. Zo zal de Leon Top Sport worden omgedoopt tot Leon FR. De Leon Cupra R blijft echter het absolute topmodel. Zo zal er ook van de Ibiza nog een Cupra R model komen.

Sportief op het eerste gezicht
Het uiterlijk van de Ibiza FR laat geen misverstand bestaan over het karakter van deze sportieveling. De 16-inch lichtmetalen wielen hebben vijf dubbele spaken en zijn uitgevoerd in titanium-kleur. Deze kleur komt ook terug op de buitenspiegels terwijl de behuizingen van de koplampen en achterlichten in een lichtere titaniumkleur zijn gespoten. Alleen al door deze details onderscheidt de Ibiza FR zich duidelijk van de andere modellen binnen de range, maar er zijn meer herkenningspunten zoals de dubbele uitlaat met verchroomde eindstukken en de speciale voorbumper die net als de grille luchtinlaten in honingraatmotief heeft. Tenslotte zitten er op de B-stijl ook nog speciale FR-badges.

Sportief, ook van binnen
Ook in het interieur is de toon onmiskenbaar sportief. Zo zijn het instrumentenpaneel, de middenconsole, de ventilatieroosters, de pookknop en de handgreep van het handschoenenkastje afgewerkt in aluminiumkleur. Daarnaast zijn zowel het stuur als de versnellingspook en de pookknop bekleed met leer dat is afgewerkt met grijze stiksels. De nieuw ontworpen sportstoelen zijn bekleed met een nieuw soort materiaal in ‘metallic-look’ dat het interieur een extra hightech tintje verschaft.

Uitgesproken sportief
De Ibiza FR beschikt over een 1.8 liter turbomotor met vijf kleppen per cilinder – twintig in totaal dus. Het topvermogen bedraagt 150 pk en dat bezorgt de Ibiza FR leuke prestaties: zijn topsnelheid is 216 km/h en de sprint van 0-100 km/h duurt slechts 8,4 seconden. Met deze prestaties in het achterhoofd, is het brandstofverbruik aangenaam laag: de Ibiza FR verbruikt niet meer dan gemiddeld 7,9 liter per 100 kilometer.

Het onderstel van de Ibiza FR is volledig berekend op het hoge vermogen. Dankzij enkele gerichte aanpassingen aan het onderstel (stuggere veren, dikkere stabilisator vóór en een andere afstemming en bevestiging van de achteras) is ook het weggedrag van de Ibiza in twee woorden samen te vatten: uitgesproken sportief.

Uitbreiding van de sportieve lijn
Met de komst van de Ibiza FR, breidt de sportieve lijn van SEAT zich verder uit. Op dit moment bestaat die lijn uit de Ibiza FR, de León Top Sport-modellen (die ook worden omgedoopt tot FR) en de León Cupra R. Daarmee is het echter nog niet gedaan, want later dit jaar introduceert SEAT de Ibiza Cupra.

Prijs
De Ibiza FR is per direct leverbaar vanaf: € 20.995,- (incl. BTW/BPM).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Topmoel van de Ibiza-range: Seat Ibiza FR
Topmoel van de Ibiza-range: Seat Ibiza FR
Topmoel van de Ibiza-range: Seat Ibiza FR
Redactie
Door Redactie

Zoeken