Nieuws

Tarraco schetst toekomstbeeld Seat

Tarraco schetst toekomstbeeld Seat

We spotten de grootste SUV van Seat enige tijd terug al in pyjama. Nu staat hij in chique outfit op de foto en in februari 2019 bereikt de nieuwkomer de showrooms in ons land: de Tarraco.

Ruimte te over met de mogelijkheid van twee en drie zitrijen. Maar ook geavanceerde techniek, die de bestuurder terzijde staan of van comfort dienen. De Tarraco schetst een toekomstbeeld. Het model toont waar Seat met techniek en outfit naar toe willen. Strakke lijnen en driehoeks vormen maken de dienst uit. In de verlichting van de Style en Xcellence slaat led-technologie de klok.

Fors

De Tarraco is in Barcelona ontwikkeld en wordt geproduceerd in Wolfsburg (D). Na de Ateca en Arona is de Tarraco de derde SUV van het, van huis uit, Spaanse merk. De afmetingen zijn fors: 4,74 meter lang en 1,66 meter hoog.

Naam

De naam, afgeleid van die van de Spaanse stad Tarragona, is met behulp van een publiekscompetitie tot stand gekomen. Zo'n 140.000 mensen namen de moeite om zich te buigen over de naamgeving van Seats nieuwste.

Motoren

De Tarraco is leverbaar met TSI-benzinemotoren en TDI-diesels. Het benzine-aanbod start met de 1.5 TSI met 150 pk. De 2.0 TSI (190 pk) is standaard voorzien van een zeventraps DSG-transmissie en 4Drive vierwielaandrijving. De 2.0 TDI is er in twee 150 pk en 190 pk. Ook die zijn er met automaat en vierwielaandrijving. Het optionele Dynamic Chassis Control (DCC) kent diverse settings. De bestuurder kan die kiezen, ook het systeem zelf kan een keuze maken. Uiteraard heeft de Tarraco de modernste assistentiesystemen paraat.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Tarraco schetst toekomstbeeld Seat
Tarraco schetst toekomstbeeld Seat
Tarraco schetst toekomstbeeld Seat
Tarraco schetst toekomstbeeld Seat
Redactie
Door Redactie

Zoeken