Nieuws

De nieuwe Kia Ceed Sportswagon is de ideale metgezel onderweg

De nieuwe Kia Ceed Sportswagon is de ideale metgezel onderweg

Kia heeft een nieuwe Ceed. En zoals we inmiddels van het Zuid-Koreaanse automerk gewend zijn, betekent een nieuwe Kia een nieuw succesnummer. Iets wat we op voorhand ook van de nieuwe Ceed wel durven te zeggen. Lees waarom.

Nooit eerder stond de Kia Ceed-familie zo sterk in de markt. Want de C-segmenter van het Zuid-Koreaanse automerk verschijnt niet alleen als vijfdeurs hatchback en de extra ruime Ceed Sportswagon, er verschijnt tevens nog een nieuwe Proceed. Deze derde carrosserievariant schijnt te zijn getekend naar het design van een flamboyante shooting brake. En dat is ook alles wat Kia er voorlopig over kwijt wil. Spannend

Twee gezichten

Terug naar de nieuwe Ceed Hatchback en Ceed Sportswagon. Want die zijn al wel voorgesteld. Met de vijfdeurs hatchback hebben we zelfs al kunnen rijden en al na luttele kilometers constateerden we dat de bestaande Cee'd-rijder niet weet wat hem of haar overkomt. Vanbuiten oogt de nieuwe Ceed weliswaar vertrouwd, eenmaal achter het stuur blijft daar weinig tot niets van over; de nieuwe Ceed rijdt zo anders

De nieuwe Kia Ceed Sportswagon is de ideale metgezel onderweg

De ruimste

Naast betere rijeigenschappen past Kia mooiere materialen toe, ging de uitrusting erop vooruit – via onder meer standaard airco, cruise control, Bluetooth-connectiviteit, LED-dagrijverlichting, belangrijke veiligheidsfeatures en speciaal voor de Sportswagon eveneens handige dakrails. Meer leef- en bagageruimte is er ook. Sterker, dankzij een inhoud van 625 liter is de nieuwe Ceed Sportswagon de ruimste stationwagen in z'n klasse. Dat is 72 liter meer dan voorheen. En dit volume is nog zonder het neerklappen van de achterbank. Doe dat en er ontstaat 1.650 liter! Voor langwerpige voorwerpen – tot 2,65 meter – draait de nieuwe Ceed Sportswagon de hand dan ook niet om. Bovendien is de tildrempel lager en kan de achterklep desgewenst automatisch worden geopend.

“Naast betere rijeigenschappen past Kia mooiere materialen toe”


Moderne motoren

Motorisch biedt de Ceed Sportswagon voor ieder wat wils. Er zijn twee benzine- en twee dieselmotoren. Tot die laatste categorie behoort een 1.6 liter, met naar keuze 115 of 136 pk. Beide diesels leveren een koppel van 280 Nm. Onder de benzines bevinden zich de pronkstukken. De zeer compacte 1.0 T-GDi ken je allicht al. Ondanks dat het hier om een driecilinder gaat, levert 'ie toch 120 pk. Nagelnieuw is de 1.4 T-GDi, een viercilinder met 140 pk die optioneel (standaard is een handbak) gecombineerd kan worden met een automatische transmissie voorzien van dubbele koppeling.

Vanaf nu staan zowel de Kia Ceed vijfdeurs hatchback als de Kia Ceed Sportswagon in de showroom. Benieuwd naar de prijzen, kleuren en opties? Op Kia.com vind je alle informatie. Of laat je voorlichten bij een Kia-dealer bij jou in de buurt.

De nieuwe Kia Ceed Sportswagon is de ideale metgezel onderweg

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken