Nieuws

Audi e-tron startschot 12 elektrische Audi's

Audi e-tron start e-offensief

Een hoogtepunt in de historie. Zo kwalificeert Audi de presentatie van de Audi e-tron. "Het is de start van onze elektrificatiestrategie", zegt bestuurslid Peter Mertens.

Twaalf elektrische productiemodellen tegen 2025, elektrisch aangedreven Audi's in alle belangrijke markten en uitbreiding plug-in hybride-aanbod. Het zijn in het kort de plannen van Audi waar het gaat om duurzaam autorijden.

Eenderde

De volledig elektrisch aangedreven modellen zullen naar verwachting zo'n eenderde van de totale Audi-verkopen voor hun rekening nemen. In 2019 maken de SUV's e-tron en de e-tron Sportback hun opwachting. Ook van de klassieke carrosserievarianten, de Avant en Sportback, kunnen elektrische versie tegemoet worden gezien. De volledig elektrische range gaat alle belangrijke marktsegmenten bedienen, van compact tot full-size. "Ze vinden", volgens Mertens, "hun plek op vier technologische platforms en productfamilies voor een serie elektrische auto's in alle segmenten, van A tot en met D."

Porsche

De Audi e-tron en e-tron Sportback maken gebruik van componenten van Audi's MLB-platform. Snel laden tot zelfs 150 kW en een riant actieradius maken lange reizen mogelijk en vormen de maatstaf. Eind dit jaar mogen we van Audi de e-tron GT concept-showauto verwachten. Een sportieve coupé met een vlakke bodemplaat debuteert in Los Angeles. Aan de techniek ligt een nauwe samenwerking met Porsche ten grondslag. Een andere samenwerking met Porsche leidt naar het Premium Platform Electric (PPE). Meerder Audi-modelfamilies gaan daarvan profiteren. Twee SUV's en klassieke carrosserievarianten staan voor deze klasse gepland.

Plug-in hybrides

Audi gaat het aanbod plug-in hybrids uitbreiden. "In de toekomst zullen we in nagenoeg elk marktsegment een model aanbieden dat wordt aangedreven door een combinatie van elektromotoren en een verbrandingsmotor en dat via een stopcontact kan worden opgeladen", aldus Mertens.Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi e-tron start e-offensief
Audi e-tron start e-offensief
Audi e-tron start e-offensief
Redactie
Door Redactie

Zoeken