Nieuws

Ere aan de Le Mans overwinningen van Bentley

Ere aan de Le Mans overwinningen van Bentley

Bentley heeft een aantal legendarische overwinningen geboekt tijdens de 24 uur van Le Mans. Hiervoor brengt Bentley een speciaal model uit, de Bentley Arnage T-24 Mulliner.

De Bentley Arnage T-24 Mulliner is een rechtstreekse link tussen de prestatie die het merk tijdens Le Mans heeft neergezet en de daarvoor gebruikte racebolide van Bentley.
Dit kun je zien aan details welke gebruikt zijn in de Arnage T-24 Mulliner. Neem bijvoorbeeld de extra luchtroosters in de voorschermen welke zo overgenomen kunnen zijn uit de Bentley Speed 8, de Le Mans racer. Verder zijn de vele chromen details, die de normale Arnage rijk is, verwijderd. Alles is gespoten in de kleur van de carrosserie. Boven het luchtrooster is plaats voor een badge van een Union Flag met daarop nummer 24. Deze badge prijkt ook op de beker welke aan de winnaars wordt uitgereikt. Om de wielkasten volledig op te vullen is de Arnage T-24 Mulliner voorzien van 19" lichtmetalen velgen. Voor een sportieve aanblik aan de achterzijde zorgen vier uitlaatpijpen.

Het interieur is voor een groot deel gemaakt uit carbon fibre, wat ultralicht en ultrasterk is en bovendien voor een sportieve uitstraling zorgt. Het carbon fibre, dat ook gebruikt is voor de Speed 8, is terug te vinden op het dashboard, de sportieren en op de picknicktafeltjes. De dorpellijsten zijn voorzien van de tekst T-24 Mulliner.

Deze unieke Bentley Arnage T-24 Mulliner wordt in zeer beperkte oplage gebouwd. Voor de Verenigde Staten zijn er 24 stuks beschikbaar. Europa moet het doen met een handjevol. Wat de Arnage T-24 Mulliner kost is onbekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ere aan de Le Mans overwinningen van Bentley
Ere aan de Le Mans overwinningen van Bentley
Redactie
Door Redactie

Zoeken