Nieuws

BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto

Ze zijn knap en getalenteerd, verdienen bakken met geld, werken in een business ‘waar zien en gezien’ een lijfspreuk is en worden daarom door velen aanbeden. Kortom, het is moeilijk bescheiden te blijven als BN’er. Je zou zodoende verwachten dat een bekende persoonlijkheid het nogal bont zou maakt als het op auto’s aankomt. Maar niets is minder waar (voor zover wij krijgen te weten). Deze BN’ers zijn best gewoon gebleven met hun autokeuze.

Linda de Mol – BMW X5

Linda de Mol – BMW X5

Linda de Mol kreeg showbizz dan wel met de paplepel ingegoten, het predicaat tv-koningin heeft ze toch echt geheel zelf verdiend. Respect. Nog knapper is het hoe ze dit succes weet vol te houden. Al decennialang trekt Linda volle zalen en miljoenen kijkers in huiskamers. Tot op de dag van vandaag. Desalniettemin rijdt ze een auto zoals zovelen doen: een BMW X5. En niet eens de nieuwste, maar eentje van twee generaties terug. Hoezo Gooische vrouw ten voeten uit…?

Jan Smit – Mercedes V-klasse

Jan Smit – Mercedes V-klasse

Hoe ‘onze’ Jan zich in de privésfeer gedraagt weten we niet. Maar iets in ons zegt dat hij dan net zo aimabel is als wanneer er een draaiende camera op hem staat gericht. Gezellig, eerlijk van stof, goedlachs en de personificatie van de ideale schoonzoon. Z’n laatste auto wekt die indruk althans wel: een Mercedes-Benz V-klasse. Goede keus voor een papa van drie.

Armin van Buuren – Jaguar F-Pace

Armin van Buuren – Jaguar F-Pace

Miljoenen heeft ‘Armin Only’ bij elkaar gedraaid. Op de duurste feestjes en met de meest gepeperde bolides op de parking valet. Maar zelfs een vijfde kroning tot beste dj van de wereld krijgt de geboren Leidenaar niet in een potsierlijke Rolls-Royce of Lamborghini (in tegenstelling tot collega Afrojack). Een Jaguar F-Pace is waar hij momenteel in rolt.

Humberto Tan – Audi R8

Humberto Tan – Audi R8

Humberto Tan mag dan niet meer dagelijks in de avond te zien zijn, uit beeld verdwijnt hij zeker niet. Tan verlengde namelijk zopas zijn contract bij de tv-zender die hem groot maakt, maar toch bescheiden wist te houden. Of getuigt een Audi R8 hier niet van? Valt best mee toch voor de man die tot voor kort op de tv-troon naast Linda de Mol mocht plaatsnemen?

Koningin Máxima – Tesla Model X

Koningin Máxima – Tesla Model X

Letterlijk over koninklijkheden gesproken. Máxima is BN’er nummer één van ons land, of ze nu wil of niet. Ze ontkomt er simpelweg niet aan. Evenzo aan een royaal inkomen via haar man, de vorst. Dat bedraagt namelijk ruim negen euroton in 2018. Daar kun je een leuke auto van kopen, niet? Maar als Koninklijk paar moet je natuurlijk op je nobele tellen passen. Bepaalde auto’s kunnen averechts werken bij de belastingbetalende burger. In de Tesla Model X ziet het Koningshuis zodoende de gulden middenweg. Zit wat in, want statig, milieuvriendelijk, ruim genoeg voor drie prinsessen en ‘Made in Tilburg, Holland’. Als ‘auto van de zaak’ wordt overigens een verlengde Audi A8 gereden.

Johan Derksen – Land Rover Discovery

Johan Derksen – Land Rover Discovery

Sigaar op de lip, een haardos die sinds zijn voetbalcarrière meebeweegt op de golven van de wind en een van nature kalme stem die, als je er nadrukkelijk naar vist, zomaar kan omslaan in een tornado vol aantijgingen en cynisme. Niemand, maar dan ook niemand, lijkt Johan Derksen uit zijn doen te brengen. Gut, wat zouden wij die man graag weer een keer zonder snor willen aanschouwen. Gaat niet gebeuren. Die neemt hij geheid mee in z’n graf. Evenals zijn omvangrijke muziekcollectie waarschijnlijk. Zou Derksen daarom hebben gekozen voor de Land Rover Discovery? Het audiosysteem aan boord van de masculiene Brit schijnt tot de beste op de markt te behoren.

Chantal Janzen – Porsche 911, zodra mogelijk

Chantal Janzen – Porsche 911, zodra mogelijk

Ze is mooi, ze is liefelijk, ze is een multi-talent en ze is ontzettend grappig. Vergeef het ons dat we een zwak hebben voor Chantal Janzen. Maar we zijn lang niet de enigen, gezien ze momenteel de officieuze ranglijst van meest geliefde, vrouwelijke BN’ers aanvoert. Eén dingetje wel wat ons hartzeer bezorgt: Chantal Janzen heeft geen een rijbewijs. En zo lang dat niet verandert, is en blijft de Porsche 911 op de oprit van manlief alleen.

Rutger Hauer – Morgan 3Wheeler

Rutger Hauer – Morgan 3Wheeler

Is er een BN’er die meer schermtijd heeft gekend dan Rutger Hauer? Denk ’t niet. Allemachtig, wat heeft die man sinds Turks Fruit een glansrijke carrière bij elkaar geacteerd, zeg. Hulde alom. En nog altijd kan Hollywood geen genoeg van hem krijgen. Echter zo openhartig Hauer veelal op het grote witte doek oogt, zo gesloten is hij privé. Zelden tot nooit geeft hij zich daarover bloot. Welke auto hij rijdt valt dan ook extreem moeilijk te achterhalen. Maar hij is vrij onlangs een keer gespot in een Morgan 3Wheeler. En dat maakt hem bij ons des te populairder.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken