Nieuws

BMW gevraagd interieur saaie Hyperloop One te ontwerpen

BMW gevraagd interieur saaie Hyperloop One te ontwerpen

Je hebt hyperloop en Hyperloop. De eerste is een futuristisch transportmiddel dat volgens het supersnelle buizenpost-principe werkt. De andere (met hoofdletter) is het bedrijf dat zich bemoeit met de realisatie van dit nieuwe type OV. En BMW? Die kennen we allemaal, en is gevraagd het binnenwerk van de hyperloop op te leuken omdat dat dat geen overbodige luxe zal zijn.

Noem één type openbaar vervoer dat niet saai is? Train, bus, tram, metro… het is stuk voor stuk nu niet bepaald het meest plezierige tijdverdrijf. Maar het kan zowaar nog saaier: met de hyperloop. Ondanks een beoogde topsnelheid van ruim 1.000 km/h (ja, geen nul te veel) zit je als passagier immers in een hermetisch gesloten buizensysteem, in een zwevende capsule zonder ramen. Van die enorme snelheid krijg je dus niets mee en van de buitenwereld evenmin. Gaap…

Virgin Hyperloop One

Om de reis, hoe kort die ook duurt, toch aangenaam te maken, moet het interieur van de hyperloop voor de nodige sfeer en het vermaak zorgen. BMW Designworks is gevraagd deze taak op zich te nemen, en de eerste designideeën zijn inmiddels een feit.

Oordeel zelf… zou jij gebruikmaken van de toekomstige Virgin Hyperloop One wanneer het interieur ervan dit ontwerp meekrijgt? Het moet daarbij gezegd dat iedere privézetel uitvoerig in te stellen valt en is voorzien van verwarming en verkoeling en dat televisieschermen zullen worden geïntegreerd mocht je niet praten met je buurman of andersom.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW gevraagd interieur saaie Hyperloop One te ontwerpen
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers