Nieuws

Volkswagen koopt EV-accu's in plaats van Tesla

Volkswagen koopt EV-accu's in plaats van Tesla

Deelt Volkswagen hiermee een extra sneer uit richting Tesla in het bijzonder? Want terwijl die laatste zowat al haar kredieten aan het verspelen is, bestelt de Duitse gigant zomaar eventjes € 40 miljard aan batterijen, de totale marktwaarde van Tesla op de beurs.

Tesla wordt van alle kanten aangevallen. En de problemen die het heeft rond de productie van de Model 3 en het wegebben van vertrouwen bij investeerders is allicht niet eens de grootste dreiging. Dat is het oprukken van de concurrentie. Zeer machtige en bovendien steenrijke concurrentie die als geen ander weet waar het Amerikaanse EV-merk mee kampt, omdat ze al menig keren met hetzelfde bijltje hebben gehakt en daar zowaar sterker uit wisten gekomen. Ook Tesla heeft dat vooruitzicht, maar tot dusver lijkt een gevestigde en geoliede onderneming als Volkswagen over de beste kaarten te beschikken.

Grootheidswaanzin?

Volkswagen wil, zoals het merk met de regelmaat van de klok aanhaalt, een voortrekkersrol spelen in de elektrificatie. Het wil na het dieselschandaal (over een 'bijltje' gesproken…) kiezen voor de vlucht vooruit. Tegen 2025 wil Volkswagen elk jaar drie miljoen elektrische auto's verkopen. Een megalomaan aantal in vergelijking met de piepkleine EV-markt vandaag, en het dertigvoudige(!) van Tesla's totale jaarproductie in 2017. Realistisch? Zeg het maar. Het zou niet de eerste keer zijn dat Volkswagen vriend en vijand weet te verrassen.

Hoe groots de plannen zijn, mag blijken uit de bestellingen die de aankoopdienst van het Duitse concern aan het rondstrooien is. Volkswagen tekende onlangs aankoopcontracten voor batterijen voor elektrische auto's ter waarde van zo maar eventjes € 40 miljard. Voor dat bedrag had Volkswagen ook heel Tesla kunnen kopen!

Audi daadwerkelijk haantje de voorste

Hoewel Volkswagen luidt de trom van de elektrische auto luidt, is het Audi dat de spits afbijt met de e-tron, een vol-elektrische SUV in de topklasse. Volgend jaar komt Porsche met de Mission E en daarop volgt pas de lancering van Volkswagen's I.D.-offensief, waarvan de Neo de aftrapt verzorgd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers