Nieuws

UPS gaat elektrisch rijden

UPS gaat elektrisch rijden

UPS, dat z'n pakketjes met de aardslelijke bestelwagens aflevert, werkt aan een elektrische manier om z'n klanten te bedienen. Dat gebeurt samen met Arrival, een bedrijfje dat de bezorgreus maar al te graag helpt in z'n zoektocht naar alternatief vervoer.

UPS en Arrival werken als sinds 2016 samen en wanneer alles volgens plan verloopt, rijden de eerste elektrische UPS-bestelwagens eind dit jaar rond in Londen en Parijs.

240 km

Waarom UPS niet gewoon een bestaande elektrische bestelwagen koopt? Wel, volgens de logistiek specialist hebben die onvoldoende autonomie. De creatie van Arrival haalt 240 km op één accu. Voldoende voor het bedienen van een stedelijke omgeving. Verdere details zijn schaars, maar het gaat volgens de initiatiefnemers om een 'lichtgewicht voertuig in composietmateriaal'.

Al 300 EV's

UPS stipt ook al even aan dat ze al in de jaren dertig gebruik maakte van elektrische voertuigen. Momenteel omvat de vloot van het bedrijf meer dan 300 EV's en 700 hybrides. En UPS plaatste al een order voor 125 trucks van Tesla.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
UPS gaat elektrisch rijden
UPS gaat elektrisch rijden
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers