Nieuws

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Wat was 'ie lekker hè, de Golf GTI Clubsport S? Misschien wel iets te sensationeel en snel, waardoor de positie van de Golf R, normaliter de über-Golf, in het gedrang kwam. Het heeft Volkswagen niet weerhouden wederom met een bloedsnelle Golf GTI op de proppen te komen. Maar zo bont als de Clubsport S wordt het (net) niet.

De Volkswagen was al beschikbaar in meerdere uitvoeringen en vermogenafgiftes, waarvan de Clubsport en nog hetere Clubsport S slechts tijdelijk leverbaar zijn geweest. Momenteel is de 245 pk sterke GTI Performance weer de sterkste en snelste Golf. Echter daar komt binnenkort wederom verandering in met de Golf GTI TCR, de straatversie van de racer waarmee de Duitsers deelnemen in het gelijknamige kampioenschap.

Wörthersee

Volkswagen zal officieel het doek trekken van de GTI TCR op het jaarlijks terugkerende GTI Treffen in Wörthersee. Volgende week trapt dit event voor GTI-liefhebbers af, maar nu al valt er te watertanden bij de specificaties van de aanstormende Golf GTI.

290 pk zal de straatversie van de Golf TCR leveren. Een vermogen dat vrijkomt vanaf 5.000 tpm. Het niet nader genoemde koppel is al van kracht vanaf 1.600 tpm en dat blijft zo tot 4.300 tpm. Daarna zal het afzwakken. Niettemin haalt de Golf GTI TCR hiermee een top van liefst 264 km/h (geen begrenzer!), waarmee 'ie slechts 1 km/h minder hard kan dan de snelste Golf GTI ooit gebouwd, de Clubsport S.

Eind 2018 te koop

Of er (ook) op de Golf TCR een gelimiteerde oplage rust is niet duidelijk. Wel dat het model eind 2018 in de verkoop gaat en standaard gekoppeld zal zijn aan een DSG-transmissie met dubbele koppeling, rolt op exclusieve wielen en een sperdifferentieel tussen de voorwielen heeft om het motorgeweld in goede banen te leiden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI
Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI
Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers