Nieuws

Volkswagen Neo, ben jij dit?

Volkswagen Neo, ben jij dit?

Volkswagen's belangrijkste model vanaf het volgende decennium gaat naar verluidt Neo heten. Tegelijk is een eerste afbeelding opgedoken van het productiemodel van de I.D. Concept uit 2016.

Volkswagen zelf houdt de lippen nog stijf op elkaar, maar insiders zijn er zeker van; na de Kever, de Golf willen de Duitsers de wereld veroveren met de Neo. Of de auto daadwerkelijk zo gaat heten, zullen we geheid binnenkort bevestigd krijgen, maar zeker is dat het productiemodel van de in 2016 getoonde I.D. Concept een zeer belangrijkere rol krijgt toegedicht binnen Volkswagen en eigenlijke het ganse autoconcern.

Succes gegarandeerd?

Vanaf (eind) 2019 zet 's werelds grootste autobouwer vol in op elektrificatie en de Neo zal het eerste tastbare feit zijn van Volkswagen's meesterplan om die status te behouden. De vooruitzichten zijn zonder meer veelbelovend, want als I.D. Concept kan de EV bogen op een nog altijd populaire carrosserievorm (dat van een ruime hatchback), een krachtige aandrijflijn en een toereikende actieradius van 600 kilometer.
Zelfs al blijft hiervan in de praktijk 400 kilometer over, hebben we het hier over een zeer interessante EV. Mits de prijs ook aantrekkelijk is natuurlijk. En Volkswagen heeft dat ook beloofd. Zo is er – in Duitsland – een richtprijs afgegeven van circa 30.000 euro.

Tot slot nog even over de opgedoken afbeelding. Of die legitiem is, is volstrekt onbekend. Maar het zou wel degelijk het productiemodel van de I.D. kunnen zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers