Nieuws

Autoverkoop plust door in april

Autoverkoop plust door in april

Buiten liepen de tempreturen aardig op in april en zo ook in de showroom van menig autodealer. Opnieuw hebben de autoverkopers er een prima maand op zitten.

Een maand geleden werd het eerste verkoopkwartaal van dit jaar afgesloten met een plus van 13,5 procent. De eerste maand van het nieuwe kwartaal doet het procentueel nog ietsje beter met een stijging van 17,5 procent ten opzichte van april 2017. Ruim 34.000 nieuwe auto's vlogen er over de toonbank tegen nog geen 30.000 een jaar eerder.

Over heel 2018 bezien staat de teller nu op nipt 170.000 nieuw verkochte auto's. Dat is ruim boven verwachting, maar toch houden Bovag en RAI Vereniging vast aan hun eerdere prognose van 430.000 nieuwe auto's over heel 2018. Een mooie lente maakt immers nog geen fantastische zomer, hoewel de brancheorganisaties natuurlijk verheugd zijn met deze voortvarende cijfers.

Captur kaapt 5destek
Aan de top-5 bestverkochte modellen valt al wel op te maken hoe lekker de maand april heeft gescoord. Was een aantal van 727 stuks in maart nog voldoende om fier bovenaan de ranglijst te eindigen, in april had een model hieraan niet eens genoeg om bij de beste vijf te horen.

Hekkensluiter van de modellen-top-5 over april was namelijk de Renault Captur met 797 verkochte exemplaren. Nog beter deed de Peugeot 107 het met 838 exemplaren. De strijd om het brons was spannend tot op het eind. Wordt het de Ford Fiesta of de nummer twee over maart, de Renault Clio? Uiteindelijk trok de Fransoos met een verschil van slechts 2 registraties aan het langste eind: 887 versus 889 voor de Clio. De onbetwiste nummer één is, net als een maand eerder, de Polo. Volkswagen verkocht er daarvan nog maar eens 1.250 stuks.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers