Nieuws

Tuningwereld rouwt om overleden oprichter Brabus

Tuningwereld rouwt om overleden oprichter Brabus

Het zijn droevige momenten voor liefhebbers van het opkalefateren van auto's. Bobo Buschmann, tuning-goeroe maar bovenal oprichter en CEO van Brabus, is overleden. Hij werd slechts 62 jaar.

Dat Buschmann rechten en bedrijfskunde heeft gestudeerd kwam later goed van pas. Z'n grootste passie was echter het tunen van auto's, bij sterke voorkeur Mercedessen. Al van jongs af aan. Nog niet eens klaar met z'n studie begon hij in 1977, in het Duitse Bottrop, zijn eigen tuningbedrijf. Buschmann en zijn Brabus ontgroeide al gauw de werkplaats achter het autobedrijf van zijn ouders. Een verhuizing naar een groter en moderner onderkomen volgde en heden rollen daar nog altijd 's werelds dikste Mercedessen van de band. Benzen zoals de Brabus 900 Rocket met een top van 370 km/h of de meer recente 900 One of Ten, een furieuze G-klasse met 900 pk sterke V12.

In de voetsporen

Bobo Buschmann stierf na een kort ziekbed, zo meldt de officiële verklaring. Maar Brabus leeft absoluut voort. Zijn zoon Constantin neemt per direct de dagelijkse leiding over Brabus op zich en is erop gebrand het levenswerk van zijn vader met verve voort te zetten. Inclusief diens levensmotto: 'Arbeite nicht, um Geld zu verdienen, sondern um Spaß zu haben!' Oftewel, werk niet om geld te verdienen, maar om plezier te hebben. Op naar de 1.000 pk dan maar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Tuningwereld rouwt om overleden oprichter Brabus
Tuningwereld rouwt om overleden oprichter Brabus
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers