Nieuws

Fast & Furious krijgt geanimeerde spin-off op Netflix

Fast & Furious krijgt geanimeerde spin-off op Netflix

Productiemaatschappijen zijn nog lang niet klaar met Fast & Furious waarvan vrij recent het achtste deel in de bioscopen draaide en de kassa's luider deed rinkelen dan ooit tevoren. Nogal wiedes dat Netflix en animatiestudio DreamWorks wel brood zien in een spin-off op de populaire streamingsdienst.

Wat begon als een autofilm rond de tuning-scene is al meer een bombastische actiefilm geworden waarin tal van opgedirkte auto's (en andere voertuigen) het actievolle decor vormen. De ware petrolhead was toen al lang gevlogen, maar deze transformatie legden de makers van Fast and the Furious allesbehalve windeieren. Inmiddels is de filmreeks rond de uiterst hechte, maar delinquent familie Torreto een van de meest succesvolle in Hollywood, met miljarden aan inkomsten. Niet zo gek dat men daar een graantje van mee wil pikken.

Hoge verwachtingen

Naar verluidt haalt Netflix maandelijks meer geld aan abonnee-inkomsten binnen dan de ganse top-3 aan blockbusters tijdens de zomervakantie of kerstperiode. Kortom, de streaminggigant heeft wat te spenderen. Het gevolg: de kwaliteit van de 'eigen' series en films worden steeds beter, aldus critici. Mede omdat Netflix steeds vaker gelauwerde studio's, regisseurs en acteurs weet te strikken.

DreamWorks behoort daar zeker ook toe. Zowat alles wat de Californische animatiestudio bekokstooft resulteert in goud. Niet alleen qua animatie, maar ook qua verhaallijn, veelal niet de sterkste kant van een tekenfilm (en zeker dat van de Fast & Furious-films). De verwachtingen rond alvast aangekondigde, geanimeerde spin-off van 'FF' zijn zodoende hoog.

Release?

Wanneer de serie verschijnt op Netflix en hoeveel afleveringen het zal kennen is nog niet bekend. Deel 9 en 10 van Fast & Furious verschijnen in 2020 en 2021 op het grote witte doek.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers