Nieuws

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

De gemiddelde Aziaat is 1,65 meter. De doorsnee Europeaan torent daar al gauw 15 centimeter bovenuit. En dan hebben we nog over het mannelijke geslacht. Vrouwelijke Aziaten mogen zich al relatief lang prijzen als ze boven de anderhalve meter uitstijgen. Maar o wee als je als (Westerse) autofabrikant ze louter kleine auto's voorschotelt… Iets dat Citroën heeft begrepen met de nieuwe C4 Aircross.

Nou ja, nieuw…? De nu gepresenteerde C4 Aircross is eigenlijk niets minder dan de C3 Aircross die al een tijdje bij de Europese dealers staat. Wel meer, want ten opzichte van die laatste is de wielbasis met 6 centimeter verlengd en de totale koets zelfs 12 centimeter. Want hoe klein van stuk ook, zo hebben de Chinezen het graag. Auto's kunnen hun niet lang genoeg zijn. Ja, jij denkt nu waarschijnlijk hetzelfde als wij: dit riekt naar compensatiegedrag.

Airbumps

De C4 Aircross, die zoals gezegd het design en de onderhuidse techniek van de gelijknamige, Europese C3 overneemt, meet door het extra plaatwerk 4,27 meter in lengte. Ook het glazen panoramadak is een tikkeltje groter uitgevoerd. Saillant detail zijn de stootkussens rondom de carrosserie van de C4 Aircross. In Europa is Citroen hier namelijk al snel weer van afgestapt. Zelfs de C4 Cactus, die ermee debuteerde, heeft ze al niet meer.

Ali

Zoals je inmiddels wel in de gaten hebt is de C4 Aircross voorbehouden aan de Chinese markt. De kekke SUV zal van de band rollen in Wuhan, maar beschikt wel over dezelfde rij- en veiligheidfeatures als de C3 Aircross. Het infotainmentsysteem is dan weer volledig nieuw en van Chinees fabricaat. Een primeur, en je raadt allicht nooit welke ontwikkelaar erachter zit. Alibaba, jawel.
De webwinkelgigant (waar in Europa nog weleens denigrerend of flauw over wordt gedaan) ging hiervoor een coöperatie aan met SAIC Motor Corporation Limited. AliOS heet het systeem. Of de C4 Aircross hierdoor ook te bestellen is bij de webwinkel van Alibaba of het meer op de consument gerichte AliExpress is onbekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers