Nieuws

Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto

Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto

Je hebt automobiele werk- en sierpaarden. Een compromis daartussen is zeldzaam. Zodoende bouwde het bedrijf Idoaerial er zelf maar eentje: de naderhand gedoopte Lamborghini 'Huracam'.

Hollywood staat momenteel garant voor heel wat films met de meest spectaculaire autoachtervolgingen. En met het toenemen van de productiebudgetten groeit ook het wagenpark en de gemiddelde kostprijs per gecaste auto. Vroeger was het enkel de filmster, veelal moraal geaard, die in iets blinkends en stijlvols reed, maar tegenwoordig doet het criminele gespuis daar nauwelijks tot niet voor onder. Zelfs in de geparkeerde auto's die als decoratie of stootkussens fungeren zou je zelf best gezien willen worden.

Echter al die fraaie, kostbare en al meer bloedsnelle bolides beginnen langzamerhand wel op een dingetje te stuiten. Namelijk de gebruikelijke camera-auto's (negen van de tien keer een SUV) weten de huidige automobiele maatstaf in Hollywood niet langer bij te benen. En versnelde filmbeelden zoals vroeger… daarmee trek je geen volle zalen meer.

Need for speed

Door autofilms als Baby Driver, Wheelman en Need For Speed is er een groeiende behoefte in de filmindustrie ontstaan aan snelle camera-auto's. De Ferrari 458 die is gebruikt voor de opnames van de laatste genoemde autofilm was tot voor kort de allersnelste. Nu is deze Lamborghini 'Huracam' Huracan de snelste camera-auto ter wereld. Mede door toedoen van een 610 pk sterke V10, uiteraard.

Joekel van een camera

Een specialist in het leveren van speciale filmauto's maar ook helikopters en vaartuigen, Idoaerial, bouwde de Huracam. Incline Dynamic Outlet leverde de gigantische camera. Die is wel eventjes wat anders dan de (imitatie) GoPro op het dashboard van menig Rus en vlogger. Naar verluidt liep alleen al de ontwikkeling van de stellage en de bedieningstechnologie van de 'gyro-stabilizer' camera in de tonnen. Dollars welteverstaan. Je wilt immers niet dat het een eigen leven gaat leiden bij +300 km/h.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers