Nieuws

Iemand vindt de kentekenplaat 'F1' vele miljoenen waard

Iemand vindt de kentekenplaat 'F1' vele miljoenen waard

En waarschijnlijk haalt diegene, de verkopende partij, nog z'n gelijk ook. Het recente verleden heeft immers geleerd dat handelen in ludieke kentekenplaten namelijk een gouden business is.

Dat je met het uitgeven van treffende dan wel gepersonaliseerde nummerplaten kan bijdragen aan het dichten van de jaarlijkse Staatsbegroting, daar heeft ons kabinet nog altijd geen kaas van gegeten. Dit in tegenstelling tot diverse andere landen, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten en zelfs onze Belgische zuiderburen.

Maar ook in Brexit-land Groot-Brittannië zijn ze zo kortzichtig nog niet en weten ze al langer dat de kentekenhandel een aardig zakcentje kan opleveren. Sterker, daar wordt bij vlagen een speciale letter-cijfercombinatie per opbod aan de man gebracht. En de lokale rijkaards zijn er maar wat happig op. Met als doel ermee te pronken op hun gelijknamige bolide of om later door te verkopen. Tegen een nog hoger tarief.

25 O

Een Arabier betaalde een enkele jaren geleden liefst 4 miljoen voor het nummer '1'. Maar zelfs dit was een betrekkelijk koopje vergeleken met de 8 miljoen die een Indiër overhad voor het onverklaarbare 'D5' op zijn Rolls-Royce. In Engeland is '25 O' de duurste kentekenplaat tot dusver met een aanschafwaarde van ruim 700.000 euro. Maar dat record zou binnenkort weleens verbroken kunnen worden. En hoe!

Azfal Kahn van het gelijknamige tuningbedrijf (kennelijk boert de handel in veredelde LaRo's beter dan je zou denken) betaalde tien jaar geleden al ruim een half miljoen voor nummerplaat 'F1'. Maar nu wil hij ervan af. En gezien het nummer nogal associaties oproept met diverse automobiele grootmachten – van de legendarische McLaren F1 tot de koning der autosporten – denkt Kahn er heden zonder pardon 15 miljoen voor te kunnen krijgen. Vijftienmiljoen! Dan ben je pas echt gek, als koper! Kahn beweert niettemin dat hij al eens een bod heeft ontvangen van 8 miljoen, maar dit onvoldoende was om er afstand van te doen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers