Nieuws

Olifanten op een weg in Spanje

Olifanten op een weg in Spanje

Voor een konijn of kat heb je vast al eens op de rem getrapt. En rond de Veluwe kan het weleens voorkomen dat je het anker moet uitgooien voor een hert of wild zwijn. Of, heel misschien, een verdwaalde wolf. Maar exotischer dan dat wordt het echt niet in Nederland. In Spanje daarentegen ging het even anders.

In het populaire vakantieland moesten bestuurders op de snelweg zowaar uitwijken voor – jawel – een kudde olifanten. Een ludieke aprilgrap zou je denken, maar niets is minder waar. Het was bittere ernst. In de Spaanse regio Albacete kantelde een oplegger van een circus met daarin aanvankelijk vijf olifanten. Het gezelschap aan 's werelds grootste landdier werd hierdoor bevrijd en kwam op de weg terecht.

Eén dode, twee gewonden

Hoe koddig dit nieuws enerzijds ook is, anderzijds kun je je voorstellen dat de schrik er stevig inzat onder de bestuurders toen zij zich ineens in Afrika of Azië waanden met hun auto of vrachtwagen. Ook bij de olifanten. Er zit helaas dan ook een trieste kant aan dit bizarre voorval. Het liep immers niet voor alle dieren even goed af. Eén olifant overleefde de klap niet en twee andere raakten gewond. Verzorgers van het circus ontfermden zich over de dieren die inmiddels alweer op hun beoogde bestemming zijn.

Beeld : Overheidsdiensten Pozo Cañada, Politie d'Albacete

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Olifanten op een weg in Spanje
Olifanten op een weg in Spanje
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers