Nieuws

Daihatsu Copen ZZ Concept

Daihatsu Copen ZZ Concept

Daihatsu presenteerde in Frankfurt de Copen ZZ. Deze conceptcar is gebaseerd op de Copen, maar ziet er een stuk sportiever uit. Bovendien wordt de auto aangedreven door een nieuwe 105 pk sterke 1.5 liter motor.

De Copen ZZ is volgens Daihatsu een auto die hun dromen weergeeft. De Copen is een compacte auto waarmee je veel rijplezier kunt beleven. Met de Copen ZZ wordt dat nog eens extra benadrukt. Onder de motorkap ligt een compleet nieuwe 1.5 liter zestienklepper viercilinder motor met een vermogen van 105 pk.
 
Langer en breder
In vergelijking met de gewone Copen is de Copen ZZ 110 mm langer en 125 mm breder. Deze extra lengte en breedte zijn te danken aan de stoere bumpers en zijskirts. De auto ziet er een stuk dikker uit dan de standaard Copen. Op de achterklep prijkt een spoiler en we zien twee dikke uitlaatpijpen.
 
Productie onbekend
Er is niets bekend over Daihatsu´s plannen met de Copen ZZ. Wat ons betreft mag Daihatsu de Copen ZZ direct in productie nemen. De gewone Copen is in Europa niet zo´n groot succes. Mede ook door het feit dat de auto alleen als rechtsbestuurde versie leverbaar is. De ZZ-versie heeft het stuur wel ´aan de goede kant´. Mogelijk kan de auto ook zorgen voor een flinke verbetering van het imago van Daihatsu. De Copen ZZ moet daartoe in staat zijn!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Daihatsu Copen ZZ Concept
Daihatsu Copen ZZ Concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken