Nieuws

Nieuwe Toyota RAV4 verbaast vriend en vijand

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Toyota heeft een nieuwe RAV4! Er is echter maar één blik op de auto nodig om te concluderen dat alleen die naam hetzelfde is gebleven.

Niet eens zo heel lang geleden beloofde Toyota aan zichzelf en het koperspubliek dat het serieus zou werken aan het ontwikkelen en ontwerpen van spannendere auto's. Nou, aan die woorden is niets gelogen. Want na de gedurfde CH-R, diverse spectaculaire conceptcars, een veel scherper gelijnde Auris en, niet de vergeten, de terugkeer van de Supra valt ook in de nieuwe Toyota RAV4 amper het verleden van het merk te herkennen. Wat een verschijning!

Nieuwe RAV4 gebaseerd op de FT-AC

Wanneer je het persbericht van Toyota over de nieuwe RAV4 doorleest wordt met geen woord gerept over de op avontuur beluste FT-AC die het merk eind vorig jaar de schijnwerpers inreed. En dat is best frappant, aangezien je geen raketgeleerde hoeft te zijn om af te leiden dat die concept model heeft gestaan voor de nieuwe RAV4.

De zeer hoekige vormen geven de Japanner bakken karakter en niemand zal het je kwalijk nemen dat je de RAV4 soms voor een Jeep aanziet. Zelfs Toyota kan daar de humor wel van inzien waarschijnlijk. Desondanks is het knap van de ontwerpers dat er toch nog iets van de oude RAV4 valt te bespeuren. Al is het een greintje.

Afmetingen Toyota RAV4 gegroeid

Door het bonkige design ogen de afmetingen van de nieuwe RAV4 fors toegenomen (op de foto's althans), maar dat is 'ie nauwelijks. Met een lengte van 4,6 meter is 'ie slechts een fractie langer dan z'n voorganger. De wielbasis nam wel met 3 centimeter toe, terwijl de overhangen vóór en achter korter zijn. Toyota belooft hierdoor meer binnenruimte voor de inzittenden. Kijken we verder naar de afmetingen dan zien we ook dat de bagageruimte toegenomen is. Voor extra praktisch gemak is de RAV4 uitgerust met neerklapbare stoelen achter, een dubbele laadvloer en bagagenetten.

RAV4 Hybrid sowieso naar Nederland

De nieuwe Toyota RAV4 staat op een gloednieuw platform en profiteert ook van de nieuwste TNGA-motoren. De nog altijd relatief compacte SUV is straks te verkrijgen met een 2.0 liter benzinemotor en een hybride-aandrijflijn die gebruikmaakt van een 2.5 liter benzine. Die laatste komt sowieso naar Nederland, maar of dat ook geldt voor de non-Hybrid is nog niet duidelijk.

Van beide aandrijflijnen mag je in elk geval verwachten dat ze meer koppel leveren, voor een soepeler rijgedrag zorgen en dat bij een lager verbruik. Ook is er hard gewerkt aan het verbeteren van de terreincapaciteiten van de RAV4 2019. De tweeliter is zelfs gekoppeld aan een compleet nieuw mechanische All Wheel Drive-systeem.

Begin 2019 bij de Nederlandse Toyota-dealer

Het werelddebuut van de nieuwe Toyota RAV4 vindt plaats op de autoshow van New York die later deze week aanvangt. Hiermee is Toyota er vroeg bij (voor ons), want de Nederlandse marktintroductie is pas begin 2019. De Amerikanen krijgen de auto al eerder, als bedankje. De RAV4 was in 2017 immers de beste verkochte auto… van het ganse land!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4
Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4
Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4
Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4
Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4
Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4
Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers