Nieuws

Vijf betaalbare cabrio's om deze zomer lekker uit te waaien

Nu de zomerse temperaturen niet meer van de thermometer te verstoten zijn is de cabriokoorts in alle hevigheid losgebarsten. Ook voor wie niet het budget heeft voor een nieuwe is er voldoende om realistisch van te dromen. Tijd om eens te neuzen tussen de fijne cabrio’s die een nieuwe baas zoeken. Wij maakten een leuke selectie van 5 betaalbare cabrio's.

Mazda MX-5

Mazda MX-5

Met ruim 1 miljoen exemplaren de best verkochte roadster aller tijden. Tja… meer valt er eigenlijk niet toe te voegen. Het is alleszeggend. En of je nu gaat voor de zeer betaalbare eerste of de gelikte nieuwste generatie, het is genieten geblazen in een Mazda MX-5. De aaibare uitstraling, het doeltreffende karakter en het uiterst plezierige rijgedrag. Wij willen er zelf ook één!

MINI Cabrio

MINI Cabrio

Heel even was het dubben tussen de Fiat 500C en de MINI Cabrio. Het is die laatste geworden omdat die eerste eigenlijk geen volwaardige cabrio is (maar technisch gezien een targa want de dakbogen blijven overeind staan bij een weggevouwen kap).

Beide cabriootjes zijn niettemin zeer aandoenlijk door hun overgoten retrosaus. De MINI rijdt echter lekkerder en door de immense centrale klok, plus de kekke gadget, genaamd Always Open Timer, heeft de Brit definitief een streepje voor.

Fiat Barchetta

Fiat Barchetta

Alsnog een Fiat. Maar dus niet de 500C. Nee, Barchetta is de naam. Alleen al het uitspreken daarvan is al genoeg om weg te smelten bij deze Italiaanse schone. Ze is weliswaar al wat ouder (en daardoor betaalbaarder), maar heeft zeker nog niet zijn charme verloren. Voor zo'n 2.000 euro is de Barchetta van jou!

Volkswagen Eos

Volkswagen Eos

Wat is er nog leuker dan met z'n tweeën genieten in een cabrio? Met z'n vieren genieten van open rijden, natuurlijk! Het kan met de Volkswagen Eos. Bovendien beschikt de Eos over een metalen klapdak wat meer comfort geeft tijdens de herfst- en wintermaanden. Een regelrechte 4-seizoenen cabrio dus. De prijzen van de Eos beginnen bij zo'n 7.000 euro voor een exemplaar met acceptabele kilometerstanden. Best de moeite van het bekijken waard dus.

BMW 3-serie Cabriolet

BMW 3-serie Cabriolet

Een flitsende, super-de-luxe cabriolet uitkiezen met een prijskaartje dat een halve ton overstijgt kan echt iedereen. Echter wordt door velen een cabrio als tweede of derde auto gezien, en om daar nu zoveel geld tegenaan te gooien is niet voor iedereen weggelegd. Voor wie een cabrio slechts een zomers tussendoortje is, én niet wil inleveren op de criteria zien én gezien worden, is de BMW 3-serie Cabriolet de perfecte cabrio bij uitstek. Duits, stijlvol, statig en bedeeld met een stoffen (toch wel een must bij een cabriolet). Audi-fan? Met de A4 Cabriolet ben je niet minder af.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers