Nieuws

Dit is de nieuwe Toyota Auris!

Dit is de nieuwe Toyota Auris!

Toyota komt allesbehalve met lege handen naar Genève. Want naast de vernieuwde Aygo, de officiële terugkeer van de Supra debuteert ook de nieuwe Auris op de Autosalon. Hier de eerste details en foto's.

Toyota doet wat het moest doen en waarop we hoopten: de nieuwe Auris oogt spannender en dynamischer dan voorheen, maar blijft niettemin zeer herkenbaar als zodanig. De sterke wigvorm van de koets, het spitse front met gemeen kijkende koplampunits en behoorlijk scherper afgetekende bilpartij zijn de opvallendste zaken aan de buitenzijde. Tevens springt de two-tone kleurstelling in het oog, waardoor het dak lijkt te zweven, een trend in autoland sinds enige tijd.

Lager, maar breder en ruimer

Toyota strooit nog niet uitvoerig met cijfers en specificaties, maar laat al wel weten dat de proporties tevens zijn gewijzigd voor een modernere uitstraling van de auto. Zo is de nieuwe Auris 40 millimeter langer dan voorheen en deze extra centimeters komen volledig ten goede aan de wielbasis, doorgaans een positief gevolg voor de binnenruimte. Bovendien is de breedte ook toegenomen. Met 30 millimeter, terwijl van de hoogte juist 25 millimeter is afgeschaafd.

Stijver en lichter

Terwijl we nog wachten op interieurdetails- en foto's is op het technische vlak bekend dat de nieuwe Auris gebruikmaakt van Toyota nieuwste New Global Architecture-platform. Deze bodemgroep is het stijfste en lichtste dat de Japanners tot dusver ooit ontwikkelden. De C-HR staat er ook op en als het rijgedrag van de Auris ook maar een beetje van die flitsende crossover wegheeft, dan belooft dat nog wat.

Twee hybrides

Toyota zou Toyota niet zijn als het de Auris niet zou voorstellen met een hybride-aandrijflijn onder de kap. Er zijn er zelfs twee verkrijgbaar vanaf de marktlancering: eentje die wordt gecombineerd met een 1.8 liter benzinemotor en 122 pk geniet, en een gloednieuwe krachtbron gekoppeld aan een tweeliter. Die laatste heeft een systeemvermogen van 180 pk.

Meer details worden verwachten in de aanloop naar de dealerintroductie later dit jaar. Evenals de prijzen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dit is de nieuwe Toyota Auris!
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers