Nieuws

Deze 5 auto's wil je als kersverse vader wél rijden

Papa geworden? Van harte gefeliciteerd! Ook jij weet nu dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. Schitterend hè, zo'n hummeltje. Zó schattig. Als kersverse ouder ben je er ineens helemaal klaar voor. Oh wacht… de auto op de oprit is nog wel een dingetje. Die is namelijk te krap voor een kinderwagen, Maxi-Cosy en andere kindgerelateerde toestanden. Dat wordt huilen of inruilen. Sowieso op alles behalve de Scénic's van deze wereld! Maar op wat dan? Geen paniek, wij helpen je op weg met deze 5 auto's die niet meteen verklappen dat je de trotse verantwoording draagt voor een zoon of dochter.

Aangezien het ouderschap ook met een sterke financiële verplichting komt hebben we niet meteen de allerduurste bolides verzameld. Sterker nog, we raadpleegden Gaspedaal.nl voor een paar goede occasions. En dan blijkt dat deze droomgezinsauto's nog behoorlijk binnen handbereik liggen ook.

Alfa Romeo 159 Sportwagon

Een stationwagen, dat wel. Maar niet zomaar een. Dat er een Alfa-logo op de motorkap prijkt zegt eigenlijk al genoeg. Italiaans, dus flamboyant en vol karakter. Tegelijkertijd ook stijlvol, tijdloos en prettig betaalbaar. En toch ook praktisch voor het geval je met het gehele gezin op pad gaat.

Ford S-Max

Ja, we weten het. Je wilt eigenlijk niet gezien worden in een MPV, hét stereotype gezinsauto. Maar als er een MPV de X-factor bevat, dan is het wel de S-Max van Ford. Geloof ons, medeweggebruikers zullen eerst vermoeden hebben dat je in het dagelijks leven salesmanager of uitvoerder op de bouw bent en dan pas de link leggen naar het ouderschap.

Subaru Outback

Groot, heldhaftig, zwarte bumpers rondom en natuurlijk 4x4 (dat zowel extra veilig als stoer aandoet). De WRX STi had hier ook zomaar kunnen staan, maar daarmee creëer je mogelijk een contra-effect. Een beetje papa- en mama-uitstraling is zo fout niet. En wat dat betreft is de Subaru Outback echt van alle markten thuis.

Mercedes-Benz R-klasse

Succesvol ZZP'er, fetisjist van uit de gratie geraakte Mercedessen of gewoon voorstander van super-de-luxe prestige auto's voor weinig. Ja zoiets. Maar in niets, echt niets, ademt de Mercedes-Benz R-klasse direct 'papa' of 'mama' uit. Vertrouw op ons. Pas als de portieren openwaaien en er twee (of meer) Shoesme's over de dorpels proberen te klauteren zal het kwartje vallen.

Volkswagen Amarok

Al sinds je geboorte droom je al van die ene auto in het bijzonder. De precieze oorzaak ben je vergeten. Allicht was het tijdens het dromen of lezen over een trip door Zuid-Amerika of Australië. Het doet er eigenlijk niet toe; ooit wil en zal je er eentje bezitten: een pick-up. Het liefst met de grootst mogelijke laadbak om er ongegeneerd van alles in te kunnen mieteren. Nooit meer ergeren aan vieze schoenen aan boord, krassen op lak of interieurpanelen en vingervlekken op de ruiten. Instappen en gaan! Wel, dit is je kans als kersvers ouder. Op een roze wolk, in een Amarok. Of toch een Nissan Narava…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken