Nieuws

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Na respectievelijk 2 en 3 jaar vindt Kia het welletjes en geeft het de Optima Sportswagon en Sedan een facelift. Vooral technisch is er nieuws te melden.

De Kia Optima hoopt zich met deze vernieuwingsronde opnieuw maar bovenal beter in de kijker te spelen. Tot dusver blijven de verkopen namelijk achter bij de verwachtingen. Visueel moet een opgefrist front het tij keren, waarvan de 'Tiger Nose'-grille en voorbumper stoerder voor de dag komen. Ook zijn de koplampunits hertekend. Verder is er de nieuwe lakkleur 'Runway Red' en is het wielen tevens opgeschoond met vers lichtmetaal.

Interieur

Ook binnenin zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo tref je een nieuw stuurwiel aan en moet een matchromen afwerking de sfeer opleuken, net als de voortaan toegepaste 'ambient verlichting' rond het dashboard en de portieren. Er is keuze uit zes kleuren of een kleur die is gekoppeld aan de geselecteerde rijmodus. Groen in de Eco-stand bijvoorbeeld en rood in de Sport-modus.

Over sportiviteit gesproken: de GT en GT-Line blinken daar nog het meest in uit. Met elk een specifieke aankleding die tegelijk niet is te verkrijgen voor de reguliere modellen. Zo kunnen de GT's uitgerust worden met two-tone lederen bekleding in zwart/rood of zwartlederen stoelen met rood stikwerk.

Nieuwe diesel en benzine

Op het technische vlak pakt de vernieuwde Kia Optima uit met meer passieve en actieve veiligheid dan ooit tevoren en twee nieuwe motoren. Aan de dieselzijde is er een gloednieuwe 1.6 CRDi, die de oude 1.7 vervangt. Het blok levert met 136 pk en 320 Nm iets minder vermogen maar is een stuk zuiniger volgens de Zuid-Koreanen.

De nieuwe benzine is de 1.6 T-GDI, goed voor 180 pk en standaard 7-traps automaat met dubbele koppeling. Daarnaast maakt Drive Mode Select zijn opwachting, een systeem waarmee het rijkarakter van de Optima valt in te stellen. In de Smart-modus schakelt het systeem automatisch tussen Eco, Comfort en Sport, afhankelijk van de rijstijl en de rijomstandigheden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Frisse neus en motoren voor Kia Optima
Frisse neus en motoren voor Kia Optima
Frisse neus en motoren voor Kia Optima
Frisse neus en motoren voor Kia Optima
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers