Nieuws

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Toyota telt af naar de nieuwe Auris. Dikke kans dat 'ie al in het vliegtuig zit, onderweg naar de Autosalon van Genève, die begin volgende week aanvangt. Maar eerst nog even teaseren uiteraard.

Het is alweer twee generaties geleden dat Toyota vond dat de Corolla te flets was voor Europa en hem daarom verving door eigenlijk nauwelijks spannendere Auris. Misschien verandert er nu iets aan met de derde generatie. De tekenen zijn tot dusver veelbelovend. En een zwevend dak, die alvast wordt verklapt via deze teaser, doet het ook veelal goed. Echter een uniek ornament is het niet meer in z'n klasse en daarbuiten.

Twee hybrides

Wat motoren betreft; op diesels hoef je niet meer te rekenen. Toyota investeert er al jaren niet meer in. De kilometervreter kan z'n gram beter bij een ander merk halen. Hybride is wat (wederom) de klok zal slaan bij de Auris. Toyota zal er naar verluidt twee aanbieden: een gloednieuwe aandrijflijn in combinatie met een tweelitermotor en een lichtere variant, gekoppeld aan de welbekende 1.8 liter zoals we dat gewend zijn van de Prius.

Zij-aan-zij met Supra

Toyota gaat dus flink uitpakken in Genève. Want niet alleen de nieuwe Auris zal er officieel worden onthuld, ook de langverwachte en zeer veelbelovende nieuwe Supra maakt er zijn opwachting.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers