Nieuws

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

De Peugeot 508 dateert alweer uit 2010. De hoogste tijd voor een nieuwe generatie dus. Wel, die is al kopjes aan het geven.

Ondanks een carrière van 8 jaar heeft Peugeot niet zoveel van de (huidige) 508 weten weg te zetten als het had verhoopt. Het succes van voorganger 407 kon hij niet evenaren, laat staan dat van de 406. Toch houden de Fransen vast aan hun aanwezigheid in het (zakelijke) D-segment. En niet met een 509, zoals deze kiekjes verklappen. Ook Peugeot's nieuwe vlaggenschip zal wederom 508 heten. Een opvallend gegeven waar we geheid meer over krijgen te horen vanaf de Autosalon van Genève. Daar zal de nieuwe 508 namelijk z'n werelddebuut beleven.

Rond is uit

Uit de 3008 en 5008 en diverse recente conceptcars viel het al op te maken: rond is uit bij Peugeot. Ook de nieuwe 508 zal een stuk strakker in z'n vel zitten. Deze gelekte kiekjes geven daarop een eerste blik.

De welbekende achterlichten waarin Peugeot's leeuw z'n klauwen gezet lijkt te hebben zijn wel weer van de partij. De units baden in een donkere behuizing over de breedte van de koets, net als bij de 3008 en 5008. Hoe het met de rest van de nieuwe 508 zit? Dat is nog altijd een goed bewaard geheim van Peugeot. Nog een paar weekjes…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers