Nieuws

Glimp van SEAT's familie-SUV Tarraco

SEAT's familie-SUV krijgt de naam...

De grootste SUV uit de stal van Seat heeft een naam: Tarraco. Daarmee geven de Spanjaarden ons, samen met een teasende foto van de voorzijde, de eerste details van de nieuweling.

De Seat Tarraco zal door de Spanjaarden boven de Ateca gepositioneerd worden. Daarmee komt hij in het vaarwater te zitten van de Skoda Kodiaq en Volkswagen Tiguan Allspace die beiden groter zijn dan de Spaanse SUV die ruim een jaar geleden op de markt kwam.

Tarraco als winnaar

De naam Tarraco is gekozen door het publiek. Bijna 150.000 fans over de gehele wereld brachten hun stem uit. De naam Tarraco kreeg 51.903 stemmen (35,52%), gevolgd door de naam Avila, die de voorkeur kreeg van 41.993 stemmers (28,74%). De benaming Aranda strandde op de derde plaats met 39.321 stemmen (2691%) en Alboran werd hekkensluiter met 12.907 stemmen (8,83%).

Een lange traditie

De Tarraco is het eerste SEAT-model waarvan de naam door het publiek werd gekozen en het is de veertiende keer dat SEAT een Spaanse plaatsnaam gebruikt om een model te benoemen. Precies 36 jaar geleden (1982) gebruikte SEAT voor het eerst de naam van een Spaanse stad voor de Ronda. Sindsdien heeft het gamma heel Spanje doorkruist : Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea. En ook voor de jongste modellen, Ateca en Arona, werd deze traditie behouden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers