Nieuws

Ford Focus RS zwaait alweer uit

Ford Focus RS zwaait alweer uit

Het was kort, maar krachtig. Dat kun je gerust stellen bij de Ford Focus RS. Na amper twee jaar pretherrie schoppen trekt 'ie zich alweer terug. Zonder RS500.

De Ford Focus RS zag, kwam en overwon velen harten vol liefde voor de hot hatch. En dan valt afscheid nemen extra zwaar. Zeker als die nogal snel komt. Na twee jaar stopt Ford er al weer mee. In april zullen de laatste exemplaren van de band rollen. Om ruimte te maken voor de compleet nieuwe Focus.

Heritage Edition

Er mag gehuild worden. De Britten, een hot hatchback-volk bij uitstek, kunnen ze de waterlanders nauwelijks indammen. De door hun o zo geliefde Focus RS is binnenkort niet meer. Dat vraagt om een besloten afscheidsfeestje. Een speciale Heritage Edition om precies te zijn, ook om het 50ste verjaardag van de Escort te vieren, de voorloper van de Focus.

Oranje boven

Helaas komt de Focus RS Heritage Edition enkel beschikbaar voor de Engelsen. Wel is het aardig dat ze de speciale uitvoering een Hollands tintje hebben meegegeven door 'm in Deep Orange te spuiten. Een andere lakkleur is niet mogelijk.

Andere afscheidswaardige kenmerken zijn exclusieve wielen in het zwart, grijze remklauwen, eveneens zwarte spiegelkappen en dakspoiler en een motor die onder handen is genomen door Mountune. De 2.3 liter Ecoboost levert hierdoor niet 350 maar 375 pk. Nog wat meer power is desgewenst ook mogelijk, maar daarvoor zal je later nog eens bij de tuner moeten terugkomen dan. Vanbinnen pakt de HE, waarvan er slechts 50 zullen worden gebouwd, overigens nog uit met Recaro's.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ford Focus RS zwaait alweer uit
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers