Nieuws

Poedelnaakt: de nieuwe Ford Focus

Poedelnaakt: de nieuwe Ford Focus

Ford heeft de compleet nieuwe Focus klaar en is momenteel bezig met een foto- en videoshoot ten behoeve van de (online) brochures. Op een geheime locatie uiteraard. Althans, dat werd gedacht…

Cascais, Portugal. In deze winterperiode is het er misschien tamelijk rustig, maar dat is nogal relatief bij deze eigenlijk altijd wel populaire badplaats. Niet zo gek met Lissabon op slechts een half uurtje rijden. Alsof Ford erop hoopte dat de nieuwe Focus zo betrapt zou worden. De Portugese riviera kent immers meer dan genoeg leuke plekjes waar vogels en salamanders de enige pottenkijkers zullen zijn.

Scherper design

Anderzijds, de dame op de foto spreekt boekdelen. Zij is allesbehalve gediend van de maker van deze foto, een trouwe lezer van de website van Vezess.hu. Hij stuurde de ontluikende foto naar zijn favoriete automagazine en nu kan de hele wereld de nieuwe Focus alvast bewonderen. Niet in z'n geheel weliswaar, maar afdoende om te concluderen dat Ford's nieuwe middenklasser een veel scherper design heeft meegekregen en een sterke wigvorm. De heupen van de auto zijn daarvoor zelfs nadrukkelijk uitgeklopt. Als je niet beter zou weten zou je er amper een Focus in herkennen. Weg zijn namelijk ook de kenmerkende 'middelvinger'-achterlichten. Al had je dat laatste al kunnen weten.

Genève of New York?

Aan de grote wielen, potige bumpers en fikse dakspoiler te zien lijkt het hier overigens te gaan om de ST Line-uitvoering, de versie die wel de lusten maar niet de lasten geeft van de echt snelle ST- en RS-modellen. Hoe de burgermansversies zullen smoelen, is nog eventjes afwachten. Niet heel lang meer, want de nieuwe Focus wordt verwacht op de autoshow van Genève of New York, beide in maart.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers