Nieuws

Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)

Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)

Zoals aangekondigd presenteert Skoda in de aanloop naar de Autosalon van Genève de gefacelifte Fabia. Daarentegen was een facelift zelden zo minimaal.

Twee, mogelijk zelfs drie keer, zal je moeten kijken en vergelijken om de veranderingen aan de Fabia te ontdekken. Skoda zelf heeft het over aanpassingen aan de voor- en achterbumper. Daranaast zijn er voortaan – voor het eerst – LED-koplampen en -achterlichten verkrijgbaar. Maar het valt niet mee dat alles te ontdekken. Wel valt de hertekende grille snel op, met meer hoeken dan voorheen.

Interieur

Het interieur zou ook op de schop zijn gegaan, maar een afbeelding daarvan ontbreekt vooralsnog. Zodra ook die de wereld in is geslingerd, zouden we zoal een herontworpen instrumentenpaneel, nieuwe sierstrips voor het dashboard en tweekleurige oppervlakken voor de stoelen moeten zien.

Een 6,5 inch display maakt voortaan deel uit van de uitrusting van het infotainmentsysteem Swing. En in combinatie met het Amundsen-navigatiesysteem biedt de Fabia nu ook online verkeersinformatie, met realtime waarschuwingen voor verkeersopstoppingen. Ook desgewenst aan boord zijn SmartLink dat Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM en SmartGate ondersteunt.

Uitbreiding assistentiesystemen

Om de Fabia nog wat veiliger te maken is Blind Spot Detectie toegevoegd aan het palet met passieve en actieve veiligheidssystemen. Ook komt een grootlichtassistent beschikbaar, hetzij in een later stadium.

Daarnaast zijn de welbekende 'Simply Clever'-functies nog wat verder uitgebreid. Zo is een ijskrabber nu geïntegreerd in de tankvulklep en kun je er tevens de profieldiepte van de band mee meten. Tegen meerprijs zijn USB-poorten ook voor de achterpassagiers leverbaar. Optioneel is de bagageruimte uit te rusten met een bodem die dubbelzijdig is te gebruiken. Nog een handige feature is de uitneembare LED-zaklamp in het zijvak van de kofferruimte van de Fabia Combi.

Louter 3-cilinders

De vernieuwde Fabia wordt leverbaar met vier driecilinder-benzinemotoren, allen met een slagvolume van 1.0 liter. Vermogens variëren van 60 of 75 pk voor de turboloze MPI-motoren, en 95 of 110 pk voor de geblazen TSI's. Een handbak is standaard, terwijl de topmotorisering ook gekoppeld kan worden aan een DSG met 7 verzetten.

Zoals al aangehaald beleeft de vernieuwde Skoda Fabia in Genève zijn debuut. Kort daarna zal de verkoop starten. Prijzen volgen nog.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)
Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)
Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers