Nieuws

Officieel: Cupra van Seat voortaan zelfstandig merk

Officieel: Cupra van Seat voortaan zelfstandig merk

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is de kogel dan ook daadwerkelijk door de kerk: Cupra, Seat's sportlabel, moet voortaan op eigen benen leren staan.

Seat ontkende het eerder nog stellig, maar stilletjes wist iedereen beter toen de Spanjaarden een nieuw logo ontwierpen en presenteerden: Cupra zou een zelfstandig automerk gaan worden. Een stap die onder andere Citroën ook ondernam met DS. Het eerste eigen model van Cupra is ook al nabij. Op de Autosalon van Genève, begin maart, zal het doek ervan af worden getrokken.

Auto emocion

Cupra heeft nog geen pay-off. Maar als ieder automerk er eentje zou moeten hebben, dan zou Seat zo haar oude merkslogan 'auto emocion' kunnen afstoffen. Volgens de Spanjaarden staat Cupra namelijk voor de merkwaarden: passie, precisie, vastberadenheid en moed. Kort gezegd dus sportiviteit en rijsensatie. Dat gecombineerd met verfijning, functionaliteit en comfort, aldus Seat.

Geselecteerde dealers

In dat opzicht verandert er dus weinig. Wat wel verandert is het dealernetwerk van Cupra als zelfstandig merk nu het een opzichzelfstaand automerk is. Zo zal niet langer iedere Seat-dealer meer Cupra's kunnen showen (maar wel verkopen). In Nederland zullen daarvoor een beperkt aantal verkooppunten worden geselecteerd. Compleet opgetooid met een merkbeleving die rond Cupra zou moeten hangen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers