Nieuws

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Wie jarig is, trakteert. En dat doet het dit jaar 70 jaar geworden Land Rover dan ook. Vanaf de Autosalon van Genève, in maart. Daar zal namelijk de strikt gelimiteerde en super-de-luxe Range Rover SV Coupé onthuld gaan worden.

Land Rover mag 70 kaarsjes uitblazen. Dat luidde het onlangs al in met de bijzondere Defender Works V8 Edition, maar er komt nog meer aan. Ditmaal op basis van een Range Rover. Eentje die knipoogt naar de allereerste Range Rovers uit 1970. En dat waren tweedeurs SUV's met een aflopende daklijn. De Range Rover SV Coupé zal dat, zoals z'n naam al aangeeft, ook zijn. Verder houden de Britten het exterieurdesign graag nog even onder de pet.

Zeer exclusief

In de aanloop naar de onthulling heeft Land Rover al wel een teaserafbeelding van het interieur de wereld in geslingerd. Het hoeft geen betoog dat dat super-de-luxe zal zijn, met onder meer vier individuele zetels en een weelderige middenconsole die helemaal doorloopt naar achteren. Aan leder en hout ook geen gebrek.

Gelimiteerde productie

Al die weelde is in contract met de geplande oplage. Land Rover zal namelijk slechts 999 exemplaren van de Range Rover SV Coupé gaan bouwen. Stuk voor stuk grotendeels met de hand, iets dat Special Vehicle Operations op zich neemt in het SV Technical Centre in Ryton-on-Dunsmore, Warwickshire.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers