Nieuws

Wat als Ford zou terugkeren naar het DTM

Wat als Ford zou terugkeren naar het DTM

Opel, Alfa Romeo, Volkswagen, Chevrolet, Rover, Nissan… vroeger was het pluimage in het DTM zeer kleurrijk. Hoe anders is dat tegenwoordig. Al vele jaren vechten enkel Audi, BMW en Mercedes het met elkaar uit. En ook dat loopt ten einde, want die laatste heeft aangekondigd te zullen stoppen na 2018. Oftewel, hoe zinderend is het Duitse toerwagenkampioenschap nog?

Slechts een paar actieve merken behoeft heus niet meteen een saaie raceklasse op te leveren. Simpelweg omdat het spel in zo'n geval grotendeels door de coureurs zal worden gespeeld. Maar meer verschillende spelers geeft wel degelijk ook meer variabelen in een wedstrijd, met geheid meer spanning en sensatie tot gevolg.

Dat Mercedes-Benz eind 2018 ook de biezen pakt en daarmee Audi en BMW alleen achterlaat kan zodoende geen gezonde situatie zijn, ook al overleefde het DTM eerder al eens zo'n dun bezaaide periode aan deelnemende merken.

Meer merken zijn zodoende van harte welkom, zo vinden ook Audi en BMW. En illustrator RC Workchop. Deze ziet het wel zitten dat Ford terugkeert naar de Deutsche Tourenwagen Masters. Bij sterke voorkeur met de nieuwste GT, die zich reeds verdienstelijk heeft bewezen als geduchte racer in de 24 Uren van Le Mans. Of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren is een tweede, maar mocht Ford overstag gaan, dan zou RC Workschop wat ons betreft gerust voor de Amerikanen mogen gaan tekenen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers