Nieuws

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

LF-1

Luxe en Lexus zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zo bewijst de LF-1 Limitless maar weer eens. Deze crossover doet en heeft alles wat je ervan mag verwachten.

De LF-1 Limitless is een studiemodel en stiekem is dat best jammer, want het is nooit verkeerd als een fabrikent eens een gedurfde bolide de weg op stuurt. Gedurfd is de LF-1 zeker, want Lexus heeft duidelijk lak aan regels. De LF-1 oogt bijvoorbeeld lekker laag, terwijl hij dankzij die enorme 22" velgen toch behoorlijk van de grond komt.

Daarover gesproken: we hebben ons meetlint er even bijgepakt. De LF-1 Limitless is 5,01 meter lang, 1,97 meter breed en 1,6 meter hoog. De stoelen zijn zo geplaatst dat je lekker laag zit, zodat je ook in dit enorme bakbeest het gevoel hebt dat je in een sportwagen rijdt. Daaraan draagt ook de dubbele achterspoiler natuurlijk bij.

Meest opvallende 'wapenfeit' van de LF-1 Limitless is natuurlijk de neus, die zich kenmerkt door de enorme grille en strakke LED-verlichting. Die verlichting weet overigens precies wanneer je in de buurt bent en gaat aan als je richting je auto loopt. Handig als je in een volle parkeergarage vergeten bent waar je ook alweer stond.

De LF-1 staat zonder krachtbron op de beursvloer in Detroit. Dat komt omdat Lexus vindt dat er meerdere aandrijvingen in deze crossover gemonteerd zouden kunnen worden: van brandstofcel tot elektrisch. Het is in ieder geval de bedoeling dat dez SUV volledig zelfstandig kan rijden, zodat jij achterover kunt leunen in je luxe stoelen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
LF-1
LF-1
LF-1
LF-1
LF-1
LF-1
LF-1
LF-1
LF-1
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers