Nieuws

Weer meer auto's van Porsche

Weer meer auto's van Porsche

Als een leeuw op een rots zo trots is Porsche op haar verkoopprestatie in 2017. Opnieuw wist het merk meer auto's te produceren en verkopen dan een jaar eerder. Een nieuw verkooprecord werd hiermee gevestigd.

Moet je nagaan. Aan het begin van dit decennium had Porsche nog het doel minstens 200.000 auto's aan de man te brengen voor 2018 aan zou breken. Nu is dat jaar aangebroken en zit het al op 246.000 nieuw verkochte auto's. Hiermee heeft Porsche het record van 2016 met nog eens 4% overtroffen. Het meest succesvolle model over het afgelopen jaar? De nieuwe Panamera. Die was namelijk goed voor liefst 28.000 bestellingen, een plus van 83% vergeleken met een jaar eerder.

Hybride is goud

Volgens Detlev von Platen, die bij Porsche AG de Sales en Marketing runt, is de zet om ook hybridemodellen aan te bieden met name een gouden geweest. 'De verkoop van vooral de Panamera Turbo S E-Hybrid bevestigt dat onze productstrategie juist is', aldus de verkoopverantwoordelijke bij het merk. 'En voor 2018 zijn we ook optimistisch. Met onze modellenrange en de sterke verkoopregio's Europa, Azië en Amerika zijn we goed gepositioneerd.'

Geen zwakke schakels

Niet alleen de nieuwe Panamera deed het goed in 2017, ook de 718 was gewild. In totaal werden er daarvan zo'n 25.000 stuks verkocht, een toename van 6% vergeleken met 2016. En de vertrouwde 911? Die was zoals viel te verwachten nog een stuk populairder. Vorig jaar gingen er 32.000 van over de toonbank. De icoon is echter niet langer de bestverkopende Porsche. Die positie heeft de Elfer al langer geleden af moeten staan aan de Cayenne, toen de Panamera en heden de Macan. Die laatste verkocht in 2017 zelfs drie keer(!) zo goed als de 911. Met 97.000 stuks en een stijging van 2% ten opzichte van 2016 is de compacte sport-SUV een ongekende kaskraker voor Porsche.
China is verreweg de grootste markt voor Zuffenhausen, gevolgd door de VS en Europa. Opvallend is dat er in thuisland Duitsland minder vraag was naar Porsche.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers